Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑIΩΝ
Παρουσίασε «κοινωνικό πρόσωπο» ζητώντας συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Για το «κοινωνικό πρόσωπο» του δήμου επιχείρησε να πείσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χτες με θέμα την παραβατικότητα, όταν ο ίδιος και η πολιτική που ασκεί στη διοίκηση είναι συνυπεύθυνοι για τη φτώχεια και εξαθλίωση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις του δήμου στο κέντρο της πόλης, ο δήμαρχος προσπάθησε να προβάλει ένα έργο που υπερβαίνει τις αρμοδιότητες της πολιτείας και καθιστά την Αθήνα, όπως είπε, «την πρωτεύουσα με το μεγαλύτερο δίχτυ κοινωνικής προστασίας στην Ευρώπη». Ως προστασία προφανώς θεωρεί τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και ο ίδιος στο δήμο, με τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας, τους απαράδεκτους μισθούς, τον αποκλεισμό λαϊκών οικογενειών από κοινωνικές υπηρεσίες, την έλλειψη υποδομών σε όφελος των κατοίκων.

Το «έργο» που παρουσίασε συνοδεύτηκε και από ένα δήθεν φιλολαϊκό πρόσωπο που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φτώχεια με «ασπιρίνες». Στην κατεύθυνση αυτή, ο δήμαρχος διεκδίκησε τα εύσημα για το ξενοδοχείο των φτωχών που θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι και θα φιλοξενεί 80 άτομα... Αναφερόμενος στα προβλήματα της πόλης, ο δήμαρχος έκανε λόγο για «νονούς» που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες, οι οποίοι ασκούν παράνομο εμπόριο στο κέντρο και ζήτησε ενίσχυση της δύναμης της ΕΛ.ΑΣ. Οπως ανέφερε, το 19% του πληθυσμού που ζει στην Αθήνα είναι μετανάστες. Ο ίδιος θεώρησε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους μετανάστες είναι αυτό της δημόσιας υγείας, ισχυριζόμενος ότι πολλοί απ' αυτούς έχουν φυματίωση, ηπατίτιδα ή είναι φορείς του AIDS.

Σε περίπου 1.700 υπολογίζονται οι άστεγοι και εξαρτημένοι στην πόλη. Ο Ν. Κακλαμάνης επανέλαβε ότι θα πρέπει όλες οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ, που υπάρχουν στο κέντρο, να μεταφερθούν και να ενσωματωθούν σε ομάδες του ΕΣΥ. Είπε ότι δε θα πεζοδρομηθεί εξ ολοκλήρου η οδός Αθηνάς καθώς θα δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα και ότι αναμένονται πεζοδιάδρομοι και εικαστικές παρεμβάσεις στην πλατεία Ομονοίας.

Ο Ν. Κακλαμάνης αναφέρθηκε εκ νέου στα εγκαταλελειμμένα κτίρια στα όρια του δήμου, τα οποία υπολογίζονται σε περισσότερα από 1.640. Πολλά από αυτά δεν έχουν ιδιοκτήτη ή ανήκουν σε φορείς του κράτους και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά παρουσίασε ως μεγάλη κατάκτηση την απόκτηση 132 στρεμμάτων ως ελεύθερων χώρων. Για μια ακόμη φορά δεν απάντησε πόσα από αυτά έγιναν τελικά πράσινο και παραδόθηκαν για χρήση, προσπερνώντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών αποδόθηκαν για τις ανάγκες κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ ΠΑΟ στον Ελαιώνα. Και βέβαια δεν αναφέρθηκε στους ελεύθερους χώρους που έχουν χαθεί και τσιμεντοποιηθεί και μαζί τους χάθηκαν οι ευκαιρίες για σχολεία, πράσινο και παιδικούς σταθμούς που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι. Κι όλα αυτά παρότι ο δήμος έχει χρεωθεί με 50 εκατομμύρια ευρώ για απαλλοτριώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ