Τρίτη 9 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αύριο να τους κοπεί ο βήχας

Μια μέρα πριν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου από τη Βουλή είδε λαϊκή συναίνεση (!) στα μέτρα της κυβέρνησης και μάλιστα έσπευσε να πει «μπράβο στους Ελληνες για την υπεύθυνη στάση τους, για την ενότητά τους για την αντιμετώπιση και το ξεπέρασμα της κρίσης», αξιοποιώντας γι' αυτό και τις κατασκευασμένες και κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις του Σαββατοκύριακου.

Φυσικά δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή για τους αγρότες που αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους λέγοντας ότι αυτή ήταν «η ευθύνη τους στο κοινωνικό σύνολο», κάνοντας τάχα πως δεν ξέρει ότι η μεγάλη μερίδα των αγωνιζόμενων αγροτών παραμένει στα μπλόκα. Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι «πατριωτισμός είναι να βάλουμε όλοι πλάτη» για να βγούμε από την οικονομική κρίση και επιτέθηκε στους δημόσιους υπάλληλους λέγοντας ότι τελωνειακοί, εφοριακοί ή άλλοι «δεν γίνεται να μη συμβάλλουν».

Στο αποκορύφωμα, προειδοποίησε με πυγμή ότι δε θα επιτρέψει να «βουλιάξει η χώρα». Κατά τον πρωθυπουργό η ΕΕ στηρίζει τη χώρα μας και - όπως ισχυρίστηκε - εάν οι διεθνείς κερδοσκόποι δε σεβαστούν το ευρωπαϊκό νόμο, το πρόβλημα θα γίνει ευρωπαϊκό. Τέτοιος είναι ο φόβος τους για τη δύναμη των εργαζόμενων και του λαού, που προσπαθούν με κάθε μέσο να τον τρομοκρατήσουν και να του παρουσιάσουν την πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στα δικά τους συμφέροντα. Κοντή γιορτή. Αύριο είναι μέρα απεργίας και πρέπει να τους κοπεί ο βήχας...


Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ