Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ η εμπλοκή στη δίνη των ανταγωνισμών

Αλέκα Παπαρήγα: Πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στραφεί περισσότερο προς τις ΗΠΑ ή την ΕΕ, υπάρχουν συμφωνίες που έχουν οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες εναντίον του λαού, που μπορούν να δυναμιτίσουν ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων στην περιοχή

  • Είναι μεγάλο ψέμα ότι η Ελλάδα είναι θύμα κερδοσκόπων. Κερδοσκόποι είναι οι ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κράτη - μέλη της ΕΕ που το καθένα ενδιαφέρεται να εξασφαλίσει τους δικούς του επιχειρηματίες. Είναι ο ανταγωνισμός κρατών - μελών της ΕΕ με τις ΗΠΑ, την Κίνα, με άλλες ανερχόμενες καπιταλιστικές δυνάμεις στην παγκόσμια αγορά. Δηλαδή το σύστημα που υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση θέλει πολιτική στήριξη από την ΕΕ για να περάσει τα αντεργατικά, αντιαγροτικά, γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα χωρίς αντίσταση.
  • Πίσω από τις λεγόμενες πιέσεις και την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στραφεί περισσότερο προς τις ΗΠΑ ή την Ευρωένωση, υπάρχουν οι συμφωνίες για το Αιγαίο, για το Κυπριακό, για μια σειρά εκκρεμότητες στα Βαλκάνια, που θα στραφούν εναντίον του λαού. Ο λαός, έχοντας πάντα ως αιχμές βεβαίως τα κοινωνικά του δικαιώματα, την ανεργία, τις εργασιακές σχέσεις, τα συνταξιοδοτικά και τα λοιπά, πρέπει να αντιπαρατεθεί με το σύνολο της πολιτικής.

ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ