Σάββατο 20 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οργή και λάσπη σε όσους αντιστέκονται

Ευθεία επίθεση εναντίον όσων αντιστέκονται στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εξαπέλυσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. Εκφράζοντας την αγωνία της αστικής τάξης να μην ξεσπάσουν γενικευμένες κινητοποιήσεις, επιτέθηκε στα πολιτικά κόμματα που αντιδρούν στην εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης και την επιβολή νέων μέτρων, ισχυριζόμενος προκλητικά ότι «όσοι σήμερα ή δεν καταλαβαίνουν, ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και δεν στηρίζουν κάποιες καταστάσεις, μάλλον έχουν ζήτημα επαφής με την κοινωνία».

Για να στηρίξει την προκλητική του τοποθέτηση ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της κοινωνίας» και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι «εθνικά υποχρεωμένη» να κερδίσει την «πολυμέτωπη και δύσκολη μάχη για την ανάταξη της οικονομίας», δηλαδή τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο Γ. Πεταλωτής, εντελώς υποκριτικά, ανέφερε ότι «η απεργία είναι δικαίωμα», αλλά με αφορμή την απεργία των τελωνειακών, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί συνολικά στους εργαζομένους, αναφέροντας ότι «από εκεί και πέρα, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάμε, θα πρέπει να συναισθανθούμε όλοι τις ευθύνες μας». Δε δίστασε μάλιστα να απαιτήσει «οι επαγγελματικές ομάδες να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να είναι πιο πρόθυμοι σε αυτές τις θυσίες(!)», ειδικά πρόσθεσε «αυτοί έχουν μια αμοιβή πιο προνομιακή από κάποιους άλλους», αναπαράγοντας την προπαγάνδα των «ρετιρέ».

Ο Γ. Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του 14ου μισθού, σημειώνοντας με έμφαση ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση».

Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, ακόμα και μέσα στην επόμενη βδομάδα «αν υπάρχουν όλα τα στοιχεία και εφόσον είναι απόλυτα τεκμηριωμένη η πρόταση για τη σύσταση, δεν υπάρχει λόγος να μην κατατεθεί».

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να οξύνει τους τόνους της «κούφιας» δικομματικής κοκορομαχίας, ο Γ. Πεταλωτής ομολόγησε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι ταυτόσημη με αυτήν της ΝΔ. Εγκάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ για τα μέτρα που κατέθεσε για την «ανάπτυξη», δηλώνοντας ότι «αντί να ζητήσει συγγνώμη, βγαίνει να δείχνει τον δρόμο στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είδαμε να καταθέτει και προτάσεις, που ήδη αποτελούν προτάσεις της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ