Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Ασφυκτική κατάσταση στα δικαστήρια της χώρας

Παρέμβαση στη συνέλευση από τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα διοικητικά δικαστήρια όλης της χώρας, καθώς καθημερινά διογκώνεται ο αριθμός των υποθέσεων. Αυτή τη στιγμή, όπως επισημάνθηκε στην ετήσια συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών το περασμένο Σάββατο, εκκρεμούν πάνω από 500.000 υποθέσεις (ασφαλιστικές, υπαλληλικές, συνταξιοδοτικές, φορολογικές, μισθολογικές, κλπ.). Για το «έμφραγμα» που προκαλείται μεγάλο μέρος ευθύνης ανήκει στο δημόσιο και γι' αυτό οι δικαστές ζήτησαν να αλλάξει συμπεριφορά η πολιτεία και να σταματήσει να ασκεί ένδικα μέσα μόνο και μόνο για να καθυστερεί πληρωμές που επιδικάζονται υπέρ των εργαζομένων.

Παράλληλα, οι δικαστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για δυσμενή μεταχείρισή τους με σημείο αιχμής την περικοπή κατά 20% του ειδικού επιδόματος που λαμβάνουν, όταν για τους υπόλοιπους εργαζόμενους - ακόμη και για τους βουλευτές - προβλέπεται μείωση κατά 10%.

Τη συνέλευση των διοικητικών δικαστών εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρέτισε ο βουλευτής του Κόμματος Θ. Παφίλης. Αναφερόμενος στη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι υπάρχει μια συντονισμένη και ενορχηστρωμένη τρομοκράτηση των εργαζομένων από την κυβέρνηση και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. «Η κακή δημοσιονομική κατάσταση, τα ελλείμματα και το χρέος, είπε ο ομιλητής, χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για να εξαπολυθεί μία από τις πιο άγριες επιθέσεις σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων. Είναι βέβαιο ότι η επίθεση αυτή δε θα αφήσει αλώβητο ούτε το χώρο της Δικαιοσύνης και τους εργαζόμενους σ' αυτή δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι η κατάσταση αυτή θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το κόστος της Δικαιοσύνης «και την οικονομική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, καθιστώντας, ουσιαστικά, απαγορευτική την προσφυγή στη Δικαιοσύνη», ενώ ζήτησε τη μείωση του κόστους για τους πολίτες χαμηλών εισοδημάτων με την κατάργηση των διαφόρων παραβόλων και διορισμό συνηγόρου με επιβάρυνση του δημοσίου. Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε και στο θεσμικό πλαίσιο που γίνεται όλο και πιο αντιδραστικό και μέσα σ' αυτό καλούνται να λειτουργήσουν οι δικαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ