Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΟΡΥΧΕΙΑ «ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟ»
Σε ξεσηκωμό κάλεσε το ΚΚΕ

Περιοδεία χτες κλιμακίου του Κόμματος

Περιοδεία στα μεταλλεία «Μάντεμ Λάκκο» της Χαλκιδικής στο Στρατώνι, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΝΕ Χαλκιδικής με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, προκειμένου να μεταφέρει το κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή απεργία, πανεργατικού ξεσηκωμού ενάντια στη βάρβαρη επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι διοικήσεις των Σωματείων που ελέγχονται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, αποφάσισαν ότι δε θα συμμετέχουν στην απεργία αξιοποιώντας ως πρόσχημα τις καταστροφές που προκλήθηκαν και στο μεταλλείο και στον οικισμό από τις πρόσφατες πλημμύρες. Οι διοικήσεις των σωματείων αποδέχθηκαν τις πιέσεις της επιχείρησης που ήθελε τους εργάτες να δουλεύουν σήμερα, προβάλλοντας την ανάγκη να προχωρήσουν γρήγορα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Δεν εξέτασαν καν το ενδεχόμενο να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και να αφήσουν προσωπικό ασφαλείας να δουλέψει.

Ο Γιάννης Ζιώγας κάλεσε τους εργαζόμενους, ακόμη και με αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν, να μην παραιτηθούν από τον αγώνα. Να απεργήσουν και να στείλουν δυνατό μήνυμα αντίστασης, συντονισμένα με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ