Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΠΟΑΣΥΛΟΠΟΙΗΣΗ»
Με προσλήψεις ... μετά το 2020

Ετσι ενημέρωσε τους εργαζόμενους στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής ο διευθυντής Ψυχικής Υγείας του υπουργείου

Την αναβολή των 3.000 προσλήψεων που, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, χρειάζονται για να προχωρήσει η διαδικασία της αποασυλοποίησης ανακοίνωσε χτες ο διευθυντής Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ).

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο έχουν ξεσηκωθεί καθώς έγιναν αποδέκτες σχεδίων για το κλείσιμο του «ασυλικού τμήματος» - όπως μεταβαπτίστηκε το οριστικό κλείσιμο - των ψυχιατρείων μέχρι το 2015. Ηδη από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης είχε προβλεφθεί δραστική μείωση των κρεβατιών στα οχτώ ψυχιατρεία της χώρας (Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων και τα νοσοκομεία Κέρκυρας, Τρίπολης Θεσσαλονίκης και Πέτρας Ολύμπου, ΨΝΑ και Δρομοκαΐτειο) μέχρι το 2006. Οπως όριζε το Γ' ΚΠΣ, θα απέμεναν μόνο μονάδες για να καλύπτουν οξέα περιστατικά με νοσηλεία μέσης διάρκειας και με προοπτική το οριστικό κλείσιμο έως το 2015.

Ο Πέτρος Γιαννουλάτος, μιλώντας χτες στους εργαζόμενους στο ΨΝΑ, είπε ότι μέχρι το 2006 μειώθηκαν κατά 50% τα κρεβάτια στα δημόσια ψυχιατρεία. Για να προχωρήσει όμως η διαδικασία της αποσυαλοποίησης μέσα από δημόσιες δομές, είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, η πρόσληψη 2.500 επαγγελματιών υγείας και 500 γιατρών. Ομως, σύμφωνα με τον Π. Γιαννουλάτο, λόγω του προγράμματος σταθερότητας, οι προσλήψεις αυτές μετατίθενται για μετά το 2020 - όπου μετατέθηκε και το κλείσιμο του ΨΝΑ και του Δρομοκαΐτειου.

Ετσι προβάλλει η αδήριτη ανάγκη της πάλης - όπως προτείνει το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας - για σύγχρονα αποκλειστικά δημόσια ψυχιατρεία που θα καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα, με την ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της ψυχικής υγείας. Οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές δομές υγείας να ενταχτούν στο δημόσιο σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ