Τετάρτη 24 Φλεβάρη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ 2010
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ
Μηνύματα από Γερμανία και Αίγυπτο

Συνδικαλιστικές οργανώσεις τονίζουν τη σημασία της σημερινής απεργίας με μηνύματα που στέλνουν στο ΠΑΜΕ

Από παρέμβαση του ΠΑΜΕ υπέρ του αγώνα των εργατών στην Κόστα Ρίκα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών
Από παρέμβαση του ΠΑΜΕ υπέρ του αγώνα των εργατών στην Κόστα Ρίκα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών
Την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή τους προς το ΠΑΜΕ και στον αγώνα του ελληνικού λαού εκφράζουν με μηνύματά τους οι οργανώσεις: Εργατική Λίγκα για την Ανασύσταση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας και η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων της περιφέρειας του Νείλου στην Αίγυπτο.

«Θα θέλαμε να ευχηθούμε τη μεγαλύτερη δυνατόν επιτυχία στην γενική απεργία που έχετε κηρύξει» αναφέρει στο μήνυμά της η Εργατική Λίγκα για την Ανασύσταση του ΚΚ της Γερμανίας τονίζοντας συνάμα ότι παρακολουθούν με ειδικό ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη και «σημειώνουμε την γενναία απάντηση της ελληνικής εργατικής τάξης σε αυτή την κατάσταση».

Και το μήνυμα συνεχίζει: «Το ενδιαφέρον μας δεν βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι η εργατική τάξη της Ελλάδας πρωτοπορεί στον αγώνα ενάντια στις συνέπειες της κρίσης υπό την ηγεσία των κομμουνιστών που θέτουν το παράδειγμα για όλο το ευρωπαϊκό προλεταριάτο. Βασίζεται επίσης στο γεγονός ότι η γερμανική αστική τάξη έχει ειδική ευθύνη για την κατάσταση στην Ελλάδα. Στο παρελθόν ο γερμανικός ιμπεριαλισμός εισέβαλλε στην Ελλάδα, έκαψε πόλεις, κατέστρεψε και δολοφόνησε χιλιάδες ενώ σήμερα επιχειρεί μέσω της ΕΕ να εξαναγκάσει την Ελλάδα να καταληστεύσει τους εργαζόμενους ώστε να μειώσει τα ελλείμματα και το χρέος, χρέη και προς τον γερμανικό ιμπεριαλισμό. Στα πλαίσια του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δρουν εντός και εκτός της ΕΕ, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός διαγκωνίζεται για την κυριαρχία του στην Ελλάδα. Επίσης μόλις ένα χρόνο πριν παραδόθηκαν στην ελληνική αστυνομία τα γερμανικά χημικά CS πιο αποτελεσματικά ώστε να αντιμετωπίσουν τις κινητοποιήσεις της νεολαίας. Σήμερα αναγνωρίζουμε τον κίνδυνο να παραδώσει περισσότερα από αυτά. Γι'αυτό απαιτούμε από την ΟΔΓ:

  • Διαγραφή του χρέους της Ελλάδας
  • Καμία ανάμειξη στις υποθέσεις της Ελλάδας και ειδικότερα καμία υποστήριξη στην καταστολή της ελληνικής αντίστασης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν γιατί η πάλη σας είναι και δική μας πάλη. Ο καπιταλισμός μέσα από αυτή την κρίση αποκαλύπτει τη βαρβαρότητά του αλλά και ότι βρίσκεται στο τέλος του. Εμείς ωστόσο δεν είμαστε στο τέλος μας. Η απεργία σας αποτελεί τρανή απόδειξη γι' αυτό. Το μέλλον μας ανήκει και είναι ο Σοσιαλισμός!».

Διεθνιστική αλληλεγγύη και από την Αίγυπτο

Η Ομοσπονδία των Εμποροϋπαλλήλων της Περιφέρειας του Νείλου της Αιγύπτου, σε μήνυμά της εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των Ελλήνων εργατών για να μην πληρώσουν αυτοί τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο ΓΓ της Μοχαμέντ Βαμπ Αλά, σημειώνει: «Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα του ΠΑΜΕ και στην επαγρύπνηση των εργατών που δίνουν την μάχη μαζί του. Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη στο ΠΑΜΕ για όλους τους αγώνες που δίνει. Ζήτω η εργατική επαγρύπνηση, ζήτω η πραγματική διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ