Πέμπτη 4 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΤΙΜ ΜΠΑΡΤΟΝ
Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Εντυπωσιακό, τρισδιάστατης τεχνολογίας, εικαστικό επίτευγμα, πρωτότυπη παραλλαγή, που, εν τούτοις, παραμένει πιστή στο πνεύμα του βιβλίου και σέβεται το πρωτογενές υλικό, με συγχωνεύσεις χαρακτήρων, αφηγηματικών στοιχείων και κεντρικών θεμάτων και από τα δύο μυθιστορήματα του Λούις Κάρολ που συνήθως εκδίδονται υπό τον ενιαίο τίτλο «Η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων» ( «Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων» γράφτηκε το 1865 και ακολούθησε έξι χρόνια αργότερα το «Μέσα από τον Καθρέφτη»).

Η πρωτότυπη εικονογράφηση του βιβλίου χρησιμοποιήθηκε σαν οδηγός και συνεχίζει να αποτυπώνεται στα φλας μπακ της Αλίκης. Η Χώρα των Θαυμάτων στο φιλμ του Τιμ Μπάρτον έχει περιπέσει σε μαρασμό, στερείται χρωμάτων και ζωντάνιας λόγω της καταπιεστικής εξουσίας της Κόκκινης Βασίλισσας. Με την ανάπτυξη κι εξέλιξη όμως της ιστορίας, τα χρώματα και η ζωντάνια επιστρέφουν στον τόπο.

Η Αλίκη, 19 ετών πια, αισθάνεται παγιδευμένη στην αριστοκρατία του βικτωριανού Λονδίνου. Ακολουθώντας λοιπόν τον Ασπρο Λαγό επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων, που παρότι είχε επισκεφθεί όταν ήταν παιδί, δεν θυμάται τίποτα από το πρώτο της ταξίδι. Εκεί θα συναντήσει πολλούς και πολύχρωμους χαρακτήρες, τους Τσιριμπίμ και Τσιριμπόμ, την γάτα του Τσέσαϊρ, τον Αβεσαλώμ, τον Μπαγιάντ, τον Μουσκαρδίνο και τον Μαρτιάτικο Λαγό. Στην πρωτοκαθεδρία βέβαια βρίσκεται ο παλιός φίλος, ο ατρόμητος και αγνός Τρελο-καπελάς με την καρδιά στο μανίκι, τα συναισθήματα του οποίου αντικατοπτρίζονται παντού, στο δέρμα του, στα ρούχα του, ακόμη και στα μαλλιά του. Θα συναντήσει ακόμη την μικρότερη αδελφή της κακιάς βασίλισσας, την Λευκή Βασίλισσα Μιράνα και τον Βαλέ Κούπα. Πότε μικραίνοντας και πότε μεγαλώνοντας, η Αλίκη θα ξεκινήσει ένα φανταστικό ταξίδι για να βρει το πραγματικό της πεπρωμένο και θα αγωνιστεί να λάβει τέλος η τυραννία της Κόκκινης Βασίλισσας.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Μία Βασικόβσκα, Αν Χάθαγουει, Ματ Λούκας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ