Παρασκευή 5 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στον αγώνα των Πορτογάλων εργατών

Χαιρετιστήριο μήνυμα στο Πορτογαλικό ΚΚ

Χαιρετιστήριο μήνυμα για τους αγώνες των εργατών της Πορτογαλίας απέστειλε η ΚΕ του ΚΚΕ στην ΚΕ του Πορτογαλικού ΚΚ, με αφορμή και την χτεσινή απεργία στο δημόσιο τομέα. Στο μήνυμα σημειώνεται:

«Αγαπητοί σ/φοι, τo KKE χαιρετίζει κι εκφράζει την αγωνιστική του στήριξη και αλληλεγγύη στην εργατική τάξη της Πορτογαλίας, στους δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους που συμμετείχαν στην απεργία της 4ης Μάρτη ενάντια στα μέτρα λιτότητας, τη μείωση των συντάξεων και το πάγωμα των μισθών. Αυτά τα μέτρα όπως και στην Ελλάδα προωθούνται από σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που συνεχίζει την ίδια γραμμή που ακολουθούν και οι φιλελεύθεροι, όντας όλοι μαζί υπηρέτες του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Τα αντιδραστικά μέτρα δεν είναι προνόμιο μόνο μιας χώρας, προωθούνται μεθοδικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ και αποδεικνύουν την ενιαία στρατηγική του κεφαλαίου απέναντι στους εργάτες και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η πλουτοκρατία αυτά τα μέτρα τα έχει προαποφασισμένα, και τώρα τα προωθεί πιο αποφασιστικά επικαλούμενη την καπιταλιστική κρίση που προήλθε από την ίδια την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Αγαπητοί σ/φοι, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το Πορτογαλικό ΚΚ που πρωτοστατεί σταθερά σε αυτές τις κινητοποιήσεις όπως και σε κάθε αγωνιστικό σκίρτημα των εργατών της Πορτογαλίας. Η συμβολή των κομμουνιστών αποτελεί όρο για να εξασφαλιστεί ο ταξικός προσανατολισμός των αγώνων, η συνέχεια, η αντοχή και η προοπτική της εργατικής λαϊκής πάλης.

Η πάλη του ΚΚΕ και του ταξικού εργατικού κινήματος στην Ελλάδα όλες αυτές τις μέρες έχει κοινό βηματισμό με τον αγώνα σας, και κοινό αντίπαλο την εξουσία των μονοπωλίων, εμπνέεται από την ίδια αναγκαιότητα: οι εργάτες που παράγουν το πλούτο αυτοί και να τον καρπώνονται.

Με σ/φικούς χαιρετισμούς

Η ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ