Κυριακή 7 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Πόλεμος στον πόλεμο τον αντιλαϊκό

Τα 4,8 δισ. ευρώ που επιχειρεί να συγκεντρώσει με τα μέτρα η κυβέρνηση, μπορεί να είναι πενταροδεκάρες για μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, θα οδηγήσουν όμως εκατομμύρια εργαζόμενους στη φτώχεια και στην ανέχεια

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου», αναφωνούσε ο Γ. Παπανδρέου, την Τρίτη το απόγευμα, στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και είχε απόλυτο δίκιο. Η κυβέρνηση έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο σε βάρος των εργαζομένων της χώρας. Εναν πόλεμο πρωτοφανέρωτο. Με εκατόμβες στο βωμό του επιζητούμενου κέρδους της πλουτοκρατίας και της αξιοπιστίας που υποτίθεται πως πρέπει να ανακτήσουμε έναντι των ...αγορών.

Βέβαια, ο πόλεμος που θα εξαπέλυε σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε προειδοποιήσει το ΚΚΕ, ήταν γνωστός, πριν καν γίνουν οι εκλογές, αφού οι σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου απαιτούν το ολοκληρωτικό σάρωμα του εισοδήματος των εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή κάθε κεκτημένου που μπορεί να έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής.

Τα αντιλαϊκά μέτρα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη που μας πέρασε, και ψηφίστηκαν στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, αποτελούν τη μέχρι τώρα κορύφωση των διαπραγματεύσεων που είχε από τον περασμένο Νοέμβρη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τα επιτελεία της ΕΕ, που από κοινού και στο όνομα της αντιμετώπισης των δημοσίων ελλειμμάτων επεξεργάζονταν διάφορα μέτρα.

Η κυβέρνηση επιβάλλει μείωση στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που ουδέποτε διανοήθηκε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ακόμα και σε εποχές που τα ελλείμματα του Δημοσίου ξεπερνούσαν ακόμα και το 20% του ΑΕΠ. Η εισοδηματική αφαίμαξη, βέβαια, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, αφού οι επιπτώσεις και οι εισοδηματικές απώλειες από τη μεγάλη αύξηση των (έτσι κι αλλιώς επαχθών) έμμεσων φόρων αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν εργάζονται στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα.


Η κυβέρνηση θα κλιμακώσει τον πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους. Οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για το Ασφαλιστικό, το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, η φορολογική μεταρρύθμιση, τα μέτρα για την Παιδεία, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, είναι μερικά από τα μέτωπα που θα επιχειρήσει να «κλείσει», σύμφωνα με τα συμφέροντα και τις αξιώσεις της πλουτοκρατίας, στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός μπορούν να ανατρέψουν, να «σπάσουν» την επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να «πατήσει» τους εργαζόμενους μέχρι εκεί που ως φτηνή εργατική δύναμη θα ικανοποιεί τις ορέξεις του κεφαλαίου για όλο και μεγαλύτερα κέρδη. Οι εργαζόμενοι με το δικό τους λαϊκό μέτωπο, μαζί με την μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς ΕΒΕ, είναι σε θέση να βάλουν φραγμό στα σχέδια της άρχουσας τάξης. Εχουν τη δύναμη να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα, στα πλαίσια της πάλης για άμεση αμφισβήτηση της εξουσίας του κεφαλαίου και των κεφαλαιοκρατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ