Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Τραγικό εργατικό δυστύχημα με 49 νεκρούς

ΝΤΑΚΑ.- Τουλάχιστον 49 είναι τα θύματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο σε βιομηχανία ενδυμάτων, καθώς 900 εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν στο εργοστάσιο - καθώς οι πόρτες, όπως και στα περισσότερα τέτοια εργοστάσια, ανοίγουν μόνον απ' έξω για «λόγους ασφαλείας».

Οι επιζήσαντες του απίστευτου δυστυχήματος διηγούνται σκηνές πανικού, με εργαζόμενους να προσπαθούν να αποδράσουν από το φλεγόμενο κτίριο πηδώντας από παράθυρα, καθώς η μόνη πόρτα που υπήρχε ήταν κλειδωμένη... Τις μαρτυρίες αμφισβήτησε ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο οποίος είπε, κατά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από «βραχυκύκλωμα».

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι νοσηλεύονται με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία του Μπαγκλαντές.

Το Μπαγκλαντές έχει περίπου 2.000 εργοστάσια παραγωγής ιματισμού, που απασχολούν τουλάχιστον 1,5 εκατ. εργαζόμενους, κυρίως νεαρές γυναίκες, υπό ανατριχιαστικές συνθήκες εργασίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπά πυρκαγιά σε ένα τέτοιο εργοστάσιο: Τα τελευταία 10 χρόνια, τέτοια περιστατικά έχουν κοστίσει, κατά τις επίσημες στατιστικές, 100 ζωές. Ανεπίσημες εκτιμήσεις, όμως, ανεβάζουν τους νεκρούς σε 200 και 1.000 τραυματίες από πυρκαγιές των τελευταίων μόλις δύο χρόνων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ