Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους

Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό προγραμματίζονται στην Αθήνα για αύριο Τετάρτη, 29η Νοέμβρη, που η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Οργάνωση έχει κηρύξει Διεθνή Μέρα συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, όσο και τις επόμενες μέρες. Αναλυτικά:

Η ΕΕΔΥΕ & το ΠΑΜΕ

Αύριο Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000, στις 6 μ.μ., η ΕΕΔΥΕ και το ΠΑΜΕ συνδιοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα (Κατεχάκη και Κηφισίας γωνία).

Με κοινό τους δελτίο Τύπου, οι δύο φορείς καλούν «τους εργαζόμενους και το λαό της Αθήνας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση αυτή, για να εκφράσουμε όλοι μαζί την ενεργητική και δραστήρια αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και να καταδικάσουμε τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στο έγκλημα που συντελείται».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται: «Είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων και στηρίζουμε το δικαίωμά του να έχει πατρίδα. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις βάρβαρες επιδρομές του Ισραήλ, στις δολοφονίες αμάχων και στην πολιτική των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ».

Οι μαζικές οργανώσεις του Περιστερίου

Αύριο Τετάρτη 29 του Νοέμβρη 2000, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Σαράντα Εκκλησιών και Θεοφράστου), διοργανώνεται εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον μαρτυρικό λαό της Παλαιστίνης, που χρόνια παλεύει για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία της πατρίδας του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Περιστερίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Ανθούπολης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Ελλη Αλεξίου», ο Σύλλογος Γυναικών Περιστερίου, το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ και οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Βόλου

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων & Συνδικαλιστών Βόλου, τονίζει ότι «για μεγάλο χρονικό διάστημα συντελείται η γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από τον ισραηλινό στρατό με την αμέριστη στήριξη των Αμερικανών ιμπεριαλιστών». Η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι «καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, που υψώνει περήφανα το κεφάλι του, σηκώνει τη σφεντόνα απέναντι στα ισραηλινά όπλα και αντέχει γιατί έχει το δίκιο με το μέρος του».

Αφού σημειώνει ότι «περισσεύει ο κυνισμός των Αμερικανών, όταν αρνήθηκαν στη ΓΣ του ΟΗΕ, μαζί με τους στρατοκράτες του Ισραήλ, να σταλεί βοήθεια στην Παλαιστίνη και μιλούσαν για ανθρώπινα δικαιώματα στη Γιουγκοσλαβία που βομβάρδιζαν επί 78 μέρες», η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων & Συνδικαλιστών Βόλου καταλήγει, τονίζοντας ότι με βάση την «πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης (ΠΣΟ) που κήρυξε την 29η Νοεμβρίου 2000 Παγκόσμια Ημέρα κινητοποίησης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό, καλούμε τα Σωματεία και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον παλαιστινιακό λαό, με όποιο τρόπο κρίνει πρόσφορο».

Η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων

Η ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Πατησίων διοργανώνει συζήτηση για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή το Σάββατο 2 του Δεκέμβρη, στις 17.30, στα γραφεία της, Νεϊγύ 2 και Πατησίων, με ομιλητή τον δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη», Θανάση Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ