Τρίτη 28 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Βιάζεται να αναλάβει ο Μπους...

ΟΣΤΙΝ.-

Απίστευτα και όμως αληθινά και κυρίως πολύ αμερικανικά... Παρά το δικαστικό μαραθώνιο που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι Δημοκρατικοί όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη Φλόριντα, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος, Τζορτζ Ουίλιαμ Μπους, ήδη ανακοινώνει το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης!

«Ο χρόνος τρέχει και έχουμε πολλά να κάνουμε» δήλωσε χτες ο Μπους, ο οποίος αυτοανακηρύχτηκε 43ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, βασιζόμενος στα τελικά αποτέλεσμα που έδωσε την Κυριακή τα μεσάνυχτα - τοπική ώρα - η υπουργός Εσωτερικών της Πολιτείας της Φλόριντα, Κάθριν Χάρις, και τα οποία του δίνουν τις 25 πολύτιμες εκλεκτορικές ψήφους της Φλόριντα.

Ο Μπους δε σταμάτησε στο να αυτοανακηρυχτεί Πρόεδρος και χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε την ανακοίνωση των ονομάτων των προσώπων που θα λάβουν τις υψηλές και νευραλγικές θέσεις κατά την έναρξη της νέας Προεδρίας υπό τον ίδιο, στις 20 Γενάρη. Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου θα είναι ο πρώην υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Μπους Πατρός, Αντι Γκαρντ. Επίσης, επιβεβαιώνονται οι φήμες που ήθελαν τον πρώην αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Κόλιν Πάουελ, να αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών σε περίπτωση που ο Μπους εκλεγεί Πρόεδρος. Ωστόσο, σύμβουλοι του Κόλιν Πάουελ προσπάθησαν να μετριάσουν τις εντυπώσεις καθώς δεν ήθελαν ανάμειξη του ονόματος του Πάουελ, στο νομικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει, αλλά και στην αμφισβήτηση της εκλογής από τον αντιπρόεδρο Αλ Γκορ.

Παράλληλα, ο Μπους επιδιώκει να ανοίξει πολιτικό γραφείο για τη μετάβαση των εξουσιών στην Ουάσιγκτον και ήδη έχει ζητήσει από τον συνυποψήφιο του αντιπρόεδρο Ντικ Τσένι να εργαστεί με τον Πρόεδρο Κλίντον για το άνοιγμά του, ενώ ήδη ο Γκαρντ από χτες το πρωί άρχισε τις συναντήσεις με τον Μπους Τζούνιορ για την πορεία της μεταβατικής περιόδου και τις κινήσεις που Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να κάνουν άμεσα... Ολα αυτά όμως είναι πολύ ομαλά... για μία εκλογική διαδικασία που δεν έχει τελειώσει και κυρίως ειδικά μετά τις επισημάνσεις του Προέδρου Κλίντον ότι δεδομένης της εξέλιξης της υπόθεσης δεν πρόκειται να δοθούν ομοσπονδιακά κονδύλια για τη διάνοιξη ενός γραφείου μετάβασης των εξουσιών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ