Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ALPHA BANK
Τα 'βαλε κι αυτή με τις κινητοποιήσεις

Με τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στη λεηλασία του εισοδήματός τους τα βάζουν και οι αναλυτές της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ, αξιώνοντας την πλήρη υποταγή τους σε κάθε πολιτική και μέτρο που στόχο έχει την ενίσχυση του κεφαλαίου μέσω της υπονόμευσης των εναπομεινάντων κατακτήσεων των εργαζομένων.

Σ' αυτά τα πλαίσια και κινούμενοι ακριβώς στην εκβιαστική γραμμή της κυβέρνησης, οι σχολιαστές των χρηματιστηριακών εξελίξεων της τράπεζας αξιολογούν στο χτεσινό τους δελτίο ότι «το κόστος δανεισμού (της χώρας) θα μειωθεί σημαντικά στη συνέχεια αν δεν παρεμποδιστεί η κυβέρνηση στην εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε με τη μέθοδο των κινητοποιήσεων των ίδιων ομάδων συμφερόντων που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση».

Καλά όλα αυτά, μόνο που οι εν λόγω κύριοι δε λένε κουβέντα για το πόσο επιβαρύνθηκε το κόστος δανεισμού της χώρας από τα 28 δισεκατομμύρια που τσέπωσαν πέρσι οι τράπεζες, ούτε λένε πόσο επιβαρύνονται τα ελλείμματα του δημοσίου από το γεγονός ότι οι τράπεζες (και η ΑΛΦΑ) δεν πληρώνουν φόρους για τα κέρδη τους.

Το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς θα χτυπήσουν τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται και πώς θα τους παροπλίσουν, ώστε να συνεχίσουν οι τράπεζες να έχουν κέρδη...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ