Πέμπτη 11 Μάρτη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Υπονομεύει την ενιαία οργάνωση του αγώνα

...βάζοντας πλάτη στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης

Ολο και περισσότερο δυσκολεύεται η ΠΑΣΚΕ να κρύψει το ρόλο που έχει αναλάβει ως κυματοθραύστης των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΠΑΣΚΕ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου ξεκίνησαν καταλήψεις σε χωματερές χωρίς η διοίκηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ να κάνει τίποτα για το συντονισμό των εργαζομένων, χωρίς τη σύγκληση έστω μιας Γενικής Συνέλευσης. Τακτική που από την πρώτη στιγμή αποκάλυψαν οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου, προκαλώντας τις αντιδράσεις των δυνάμεων του συμβιβασμού.

«Η αποκάλυψη του συντονιστικού των ΟΤΑ για τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην εκδήλωση κλαδικών ασυντόνιστων αγώνων με επιμέρους αποσπασματικά αιτήματα και μορφές πάλης, ώστε να κατακερματίσουν τη δράση των εργαζόμενων να μην προκύπτει συνολική καταδίκη των μέτρων και κυρίως να μην προκύπτει από τους εργαζόμενους η ανάγκη μαζικής εγκατάλειψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των άλλων πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν αυτά τα μέτρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Επιτροπών Αγώνα και συνδικαλιστών στους ΟΤΑ Αττικής.

«Σήμερα, απαιτείται η μαζική συμμετοχή του κλάδου, ο συντονισμός της δράσης με δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και όχι κινήσεις όπως η κατάληψη της χωματερής και με αποσπασματικό πλαίσιο δεν εξυπηρετούν παρά τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα του κεφαλαίου», σημειώνει.

«Ολα αυτά ενόχλησαν την ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ που με κείμενο κατεύθυνσης προς τα σωματεία που ελέγχει επιτίθεται στο ΠΑΜΕ και την ΔΑΣ ΟΤΑ, γιατί τους δυσκολεύει και τους βάζει εμπόδια στα σχέδιά τους. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά το βίο και την πολιτεία τους, που επί χρόνια στήριζαν και στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι αυτοί που τόσα χρόνια ξεπουλούν τους αγώνες του κλάδου. Είναι αυτοί που έχουν μεγάλη ιστορία συνειδητής απεργοσπασίας στον κλάδο» καταλήγει η Επιτροπή και καλεί τους εργαζόμενους «να απομονώσουν την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ γιατί είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των εργαζομένων στους ΟΤΑ» και να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στη σημερινή απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ, ενισχύοντας την ταξική ενότητα και τη δύναμη των αγώνων τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι» στην ιδιωτικοποίηση διαχείρισης των απορριμμάτων (2012-04-11 00:00:00.0)
Απεργούν την Παρασκευή (2010-11-17 00:00:00.0)
48ωρη κινητοποίηση (2004-11-07 00:00:00.0)
ΜΑΤ κατά απεργών (2003-10-25 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη συμπαιγνία (2000-02-19 00:00:00.0)
Οι συμβιβασμένοι διαιωνίζουν τα προβλήματα (1999-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ