Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Οι συμβιβασμένοι διαιωνίζουν τα προβλήματα

Αντεργατική στάση τήρησαν, για άλλη μια φορά, τα μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ,που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ. Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν προτάσεις της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" (στηρίζεται από την ΕΣΑΚ) για κινητοποίηση του προεδρείου και αγωνιστική δράση των εργαζομένων, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα του κλάδου. Αντ' αυτού, επέλεξαν και πάλι παρελκυστική τακτική, που διαιωνίζει τα προβλήματα και αφήνει στο απυρόβλητο την υπεύθυνη γι' αυτά κυβερνητική πολιτική.

Συγκεκριμένα, η ΔΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΓΣ πρότεινε πλαίσιο δράσης των εργαζομένων στους δήμους και τις κοινότητες, με σκοπό την επίλυση μισθολογικών, ασφαλιστικών και θεσμικών θεμάτων που τους απασχολούν.

Ειδικότερα, η ΔΕ πρότεινε: Ολοι οι Σύλλογοι των εργαζομένων να προχωρήσουν σε συνελεύσεις μέχρι το τέλος του μήνα και να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις εξελίξεις γύρω από τα προβλήματα του κλάδου. Να γίνουν επαφές με το υπουργείο Εσωτερικών. Στην περίοδο από 7 έως 10 του Μάρτη να γίνουν παραστάσεις στο υπουργείο και τις Περιφέρειες από εκπροσώπους των εργαζομένων. Στις 20 του Μάρτη, οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία. Και ακολούθως, να επαναληφθούν συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Με τα παραπάνω διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "Αυτόνομης Παρέμβασης" (πρόσκειται στο ΣΥΝ). Με δική τους ευθύνη οι αποφάσεις που πάρθηκαν κινήθηκαν στη λογική της "ενημέρωσης" του υπουργείου για τα αιτήματα των εργαζομένων. Του "διαλόγου", που η προηγούμενη εμπειρία δείχνει ότι μπορεί να συνεχίζεται χωρίς συγκεκριμένες και ευεργετικές για τους εργαζόμενους αποφάσεις. Των "επαφών" με τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά να ξανασυγκληθεί Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ και σε τελική ανάλυση τα προβλήματα να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, χωρίς καμία διάθεση από τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές για αγωνιστική δράση και διεκδίκηση. Χαρακτηριστικό του πόσο μακριά βρίσκονται οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ στο προεδρείο της Ομοσπονδίας, από τα προβλήματα των εργαζομένων είναι και το εξής: Η πρόταση της ΔΕ προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από τα όσα είπαν οι πρόεδροι των Συλλόγων των εργαζομένων στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Οι πρόεδροι, που την Τετάρτη ενημέρωσαν την ηγεσία της Ομοσπονδίας για τα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ