Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες από τους αγρότες

Συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που θα αναλάβει το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης της αγροτιάς κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της Ενωσης Συνεταιρισμών και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Μαζική σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών αγροτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Αργος, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και της Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης "Αργολίδα". Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, οι παραπάνω φορείς πήραν αυτή την πρωτοβουλία, γιατί ενώ τα προβλήματα με τα πορτοκάλια, το λάδι, την κτηνοτροφία και τα καπνά οξύνονται επικίνδυνα, λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, οι ηγεσίες στην Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και στη νόθα Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αργολίδας, κρατούν τη γνωστή στάση συναίνεσης και υποταγής και κατασυκοφάντησης των αγώνων συνεπικουρούμενες απ' τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εγκρίθηκε ψήφισμα, το οποίο επικεντρώνεται στα πραγματικά προβλήματα των αγροτών και στις ευθύνες κυβέρνησης και ΕΕ, που στοχεύουν στο ξεκλήρισμα της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Οι αγρότες του νομού αποφάσισαν να ξεπεράσουν την αδράνεια που διαμορφώνεται από τη στάση της ΕΑΣ και της ΟΑΣ και προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, η οποία θα αναλάβει το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης της αγροτιάς στην Αργολίδα.

Ομως, οι αγροτοπατέρες της ΕΑΣ και της νόθας ΟΑΣ, βλέποντας τους αγρότες αποφασισμένους να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους και φοβούμενοι ότι θα χαλάσουν τα σχέδιά τους, έσπευσαν να εκδώσουν μια κατάπτυστη ανακοίνωση για να καταγγείλουν την παναγροτική συγκέντρωση που οργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Αργους και η Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση "Αργολίδα" την περασμένη Δευτέρα. Και έφτασαν σε σημείο να αποτρέπουν με προκλητικό τρόπο τον αγροτικό κόσμο να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, βαφτίζοντάς τες "εθιμικές" και προτείνοντας για άλλη μια φορά ως λύση - κοροϊδία το... διάλογο, μέσω των θεσμοθετημένων οργάνων. Ομως, έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα πως ο διάλογος και οι συσκέψεις των θεσμοθετημένων οργάνων, δεν εμπόδισαν την όξυνση των προβλημάτων της αγροτιάς και χρησιμοποιούνται ως "δούρειος ίππος", προκειμένου να κάμψουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών.

Κι είναι τόση η δουλικότητα του κάθε Πεβερέτου και κάθε Δημάκη, που, τη στιγμή που σ' ολόκληρη την Ευρώπη οι αγρότες ξεσηκώνονται και τη Δευτέρα στήνουν μπλόκα στις Βρυξέλλες, αυτοί χαρακτηρίζουν τις κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών "εθιμικές"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ