Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Πανεπιστήμιο όπως - όπως...

Με ένα πυροτέχνημα στη βαλίτσα του που αφορά στη δήθεν ίδρυση Πανεπιστημιακών Τμημάτων σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα αναμένεται να πάει στον Εβρο την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης και με μόνο στόχο την αναστήλωση του κύρους και την ενίσχυση της πολιτικής επιρροής, τόσο του ίδιου, όσο και της κυβέρνησης που έχουν τρωθεί ιδιαίτερα σημαντικά το τελευταίο διάστημα.

Στο τέλος της επόμενης βδομάδας ο υπουργός Παιδείας αναμένεται να εγκαινιάσει τρία πανεπιστημιακά τμήματα (βλέπε Προγράμματα Σπουδών Επιλογής). Στην Αλεξανδρούπολη τμήμα Βιοϊατρικής και στην Ορεστιάδα τμήματα Δασολογίας και Γεωπονίας.Για τη στέγαση μάλιστα των τμημάτων στην Ορεστιάδα, όπου δεν υπάρχει αντίστοιχη υποδομή, μετά από κοινή απόφαση Νομάρχη, Δημάρχου και προϊσταμένου β βάθμιας διεύθυνσης, θα παραχωρηθεί ένα σχολικό κτίριο που σήμερα καλύπτει ανάγκες Λυκείου. Αλλο στοιχείο, που αποκαλύπτει την προχειρότητα της εκπαιδευτικής "μεταρρύθμισης", αλλά και τους προσανατολισμούς της, πέρα από το γεγονός πως θα παρέχουν επαγγελματική κατάρτιση τύπου ΙΕΚ, χωρίς αντίκρισμα και επαγγελματική προοπτική, είναι το γεγονός πως δεν έχουν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το αναγκαίο προσωπικό. Η χρηματοδότησή τους διασφαλίζεται για τα επόμενα 2 - 3 χρόνια. Στη συνέχεια οι διαχειριστές των ΠΣΕ θα αναγκαστούν να αναζητήσουν πόρους από σπόνσορες ή θα επιβάλουν δίδακτρα στους φοιτητές.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι πως με αφορμή αυτό το "μέγα" έργο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας αποφάσισε να απονείμει στον Γερ. Αρσένη τον τίτλο του επίτιμου δημότη.

Με αφορμή τα παραπάνω η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει την απάτη που επιχειρείται σε βάρος του λαού του Εβρου από το υπουργείο Παιδείας, την κυβέρνηση και τους τοπικούς βαστάζους της. Επίσης, καταγγέλλει πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση με ευθύνη του Δημάρχου, που έφερε προς επικύρωση προαποφασισμένα σχέδια, και με μόνο στόχο την ενίσχυση του τρωθέντος κύρους της κυβέρνησης και την αξιοποίησή τους στο εσωκομματικό χρηματιστήριο ενόψει του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ αναφέρει: "Φυσικά ο λαός της περιοχής (μαθητές και αγρότες) πολύ πρόσφατα έχουν δώσει "τα δικά τους βραβεία" και έπεται συνέχεια. Ο λαός της Ορεστιάδας όχι μόνο πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην προσβλητική, για τη νοημοσύνη του, φιέστα που στήνει ο δήμαρχος, αλλά να δώσει τη δική του αγωνιστική απάντηση, διεκδικώντας μόρφωση ουσιαστική, δωρεάν για τα παιδιά του. Οι νόμοι 2525/97 και 2640/98, που προκάλεσαν την αντίδραση του ελληνικού λαού, τον πρωτοφανή και μεγαλειώδη αγώνα των μαθητών, έχουν πολλά πλοκάμια και παρακλάδια. Ολα αντιδραστικά και βαθιά αντιεκπαιδευτικά. Οσο θα προχωρά η εφαρμογή τους τόσο ο λαός θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ζοφερή πραγματικότητα. Ο αγώνας για την ανατροπή τους είναι η μόνη ρεαλιστική λύση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ