Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Καλλιθέα τιμά τον Γιάννη Γάλλο

Η προτομή του Γιάννη Γάλλου που έχει συνδέσει το όνομά του με το Δήμο Καλλιθέας θα δεσπόζει στην κεντρική πλατεία της Καλλιθέας, την πλατεία Δαβάκη, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ελήφθη στη συνεδρίαση που έγινε πριν λίγες μέρες.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δικαίωσε, έστω και καθυστερημένα, τις προσπάθειες που κάνει η "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα" (ιδρυτής της οποίας υπήρξε ο Γιάννης Γάλλος) εδώ και 10 χρόνια για μια "τιμητική αντιμετώπιση του ανθρώπου εκείνου που παρέλαβε ένα χωριό και το μετέτρεψε σε πόλη". Η ΔΔΕ έχει κάνει από το 1990 προτάσεις που θα ήταν δείγμα αναγνώρισης για το τεράστιο έργο που πρόσφερε στην πόλη, όπως ονομασία δρόμου, πλατείας, προτομή του δημάρχου, αλλά όλες οι προτάσεις έπεφταν στο κενό. Η δημοτική αρχή της Καλλιθέας από το '90 έβρισκε διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Γάλλος πέθανε το φθινόπωρο του 1995, σε ηλικία 85 χρονών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό. Υπήρξε δήμαρχος Καλλιθέας, εκπροσωπώντας πάντα τη "Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα", σχεδόν για δύο δεκαετίες. Είχε εκλεγεί δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 1964, του 1975, του 1978 και του 1982. Επίτιμος δήμαρχος της πόλης είχε ανακηρυχτεί το 1985, ύστερα από την παραίτησή του για λόγους υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ