Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ευκαιρίες για τους ξενοδόχους...

Το ότι θα παρουσιαστούν μεγάλες ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της Αθήνας την επόμενη δεκαετία, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν το βασικό συμπέρασμα της διήμερης ενημερωτικής συνάντησης στελεχών της «Αθήνα 2004» και εκπροσώπων 100 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Μεγάλες ευκαιρίες που συνεπάγονται τραγικές επιπτώσεις για το περιβάλλον της Αττικής, αφού πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, με απόφασή του, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την ανεξέλεγκτη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε όλες ανεξαιρέτως τις περιοχές του Λεκανοπεδίου (ακόμα και τις υπερκορεσμένες πολεοδομικά) με πρόσχημα τις ανάγκες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα επέκτασης υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων σε χώρους χαρακτηρισμένους δασικούς ή αναδασωτέους (π.χ. Αστέρια Γλυφάδας).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Αθήνα 2004» τα βασικά συμπεράσματα των συζητήσεων με τους ξενοδόχους συνοψίζονται στα εξής σημεία:

  • Ως τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αναμένεται μεγάλη αύξηση των διανυκτερεύσεων στα ξενοδοχεία της Αθήνας, λόγω των εκδηλώσεων και των συνεδρίων που διοργανώνονται στην πόλη, η οποία φιλοξενεί τους Αγώνες.
  • Η προετοιμασία των ξενοδοχείων για το 2004 πρέπει να αρχίσει από σήμερα και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η καλή σχέση και συνεργασία ξενοδόχων - «Αθήνα 2004».
  • Η αύξηση των κρατήσεων κατά την περίοδο διεξαγωγής των Αγώνων θα είναι αλματώδης.
  • Δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες για - τουλάχιστον - πέντε χρόνια μετά τους Αγώνες. Το Σίδνεϊ έχει ήδη κλείσει για πολλά χρόνια όλους τους συνεδριακούς του χώρους.

Η συνάντηση ξενοδόχων - «Αθήνα 2004» έγινε στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης του απολογισμού των Αγώνων του 2000 από την Οργανωτική Επιτροπή του Σίδνεϊ και συμμετείχαν η Διευθύντρια Φιλοξενίας και Διαμονής του Σίδνεϊ Λ. Σάλιβαν, περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ο εντεταλμένος σύμβουλος της «Αθήνα 2004» Σπύρος Καπράλος και τα στελέχη της Διεύθυνσης Φιλοξενίας & Διαμονής, με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Σπύρο Παππά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ