Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολυμπιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης

Την εφαρμογή πολυετούς πανευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης για να εμπεδώσουν όλοι οι Ευρωπαίοι μαθητές τα «Ολυμπιακά Ιδεώδη», εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ενωση σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την «Αθήνα 2004». Σε αυτό αναφέρθηκε χτες η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της ΕΕ, Β. Ρέντινγκ, η οποία επισκέφθηκε τα γραφεία της «Αθήνα 2004» και συναντήθηκε με την πρόεδρο της εταιρίας Γ. Αγγελοπούλου.

Δεν ξεκαθάρισε βέβαια αν θα καθιερωθεί ειδικό μάθημα που θα αφορά στην απόλυτη κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου στον αθλητισμό, στην άκρατη εμπορευματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων, στην προώθηση και ανοχή από τη ΔΟΕ του ντοπαρίσματος των αθλητών ή για τις... ακριβές αδυναμίες των θνητών που έχουν οι «Αθάνατοι».

Η επίτροπος στις δηλώσεις της αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενωθούν όλοι οι Ευρωπαίοι και να βοηθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Γι' αυτό το λόγο, είπε, θα οργανώσουμε μαζί με τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα διαρκέσει αρκετά χρόνια, ούτως ώστε όλοι οι νέοι της Ευρώπης να εντρυφήσουν στα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Από την πλευρά της η Γ. Αγγελοπούλου «στάθηκε» «στον τρόπο διείσδυσης μέσω της εκπαίδευσης στα σχολεία, ούτως ώστε η ΕΕ να είναι ένας μοχλός προόδου και βοήθειας». Και ανέφερε ότι συζήτησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, τη διαδρομή της φλόγας από τις πέντε ηπείρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ