Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΕΔΥΕΘ - ΟΓΕ
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Για την επέτειο από τις επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ

Με τη μεγάλη αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, χτες βράδυ, στη Θεσσαλονίκη, η ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και οι Σύλλογοι Γυναικών - μέλη της ΟΓΕ διακήρυξαν την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν πιο εντατικά για την αντιιμπεριαλιστική οργάνωση του λαού, 11 χρόνια μετά από τις φονικές επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία και 7 χρόνια από το Ιράκ.

Με αφορμή αυτή τη μαύρη διπλή επέτειο, οι διαδηλωτές φώναξαν ότι ο δρόμος για το λαό μας είναι ένας: Ο δρόμος της αντίστασης, της πάλης, της αντεπίθεσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους, ενάντια σε ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ενάντια στο σύστημά τους, το βάρβαρο καπιταλισμό που γεννά τους πολέμους, την προσφυγιά, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Απαίτησαν την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων από το εξωτερικό, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, πάλη για να διαλυθεί το ΝΑΤΟ. Ζήτησαν συντονισμένο αγώνα για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση του καπιταλισμού, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για τα κέρδη των καπιταλιστών. Κάλεσαν ακόμα το λαό να πρωτοστατήσει στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, της ΕΕΔΥΕ, της ΕΔΥΕΘ.

Οι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβέρνηση που δεν κρύβει τα σχέδιά της για το νέο ποιοτικό βήμα στη διασύνδεση και πρόσδεση της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό άρμα. Η αντιπολεμική συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου έγινε κάτω από καταρρακτώδη βροχή και για το λόγο αυτό δεν ακολούθησε η πορεία που είχε προγραμματιστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ