Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ»
Αντιτίθεται στην επιβολή ΦΠΑ και στην Οδηγία Μπολκεστάιν

Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για τα λαϊκά στρώματα με την επιβολή ΦΠΑ 21% στις νομικές υπηρεσίες, ενώ η απελευθέρωση των υπηρεσιών θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους δικηγόρους των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. Αυτά καταγγέλλουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» και η «Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων» και επιρρίπτουν ευθύνες στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) «που κάνει πλάτες στην κυβερνητική πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων. Σημειώνεται ότι δεν πρόκειται για επιβολή ΦΠΑ στους δικηγόρους, όπως διατυπώνεται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά επιπρόσθετος έμμεσος φόρους 21% για όσους καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» αναφέρει ότι οι επιπτώσεις από τα μέτρα της κυβέρνησης χτυπούν όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης, δικαστικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους με stage στα δικαστήρια, μισθωτούς δικηγόρους και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

«Ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα, αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση, θα είναι για τους δικηγόρους αλλά και για τα λαϊκά στρώματα η επικύρωση της Οδηγίας για την απελευθέρωση των υπηρεσιών (Μπολκεστάιν) και η επιβολή ΦΠΑ. Τα λαϊκά στρώματα, που βρίσκονται στο στόχαστρο του αδυσώπητου πολέμου που κήρυξαν οι δυνάμεις του κεφαλαίου, θα κληθούν να πληρώσουν πιο ακριβά την προσφυγή τους στην αστική Δικαιοσύνη, που έτσι κι αλλιώς εξυπηρετεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής».

Οπως σημειώνουν η Αγωνιστική Συμπαράταξη και οι Μισθωτοί Δικηγόροι «στις εργατικές διαφορές, ο προσδιορισμός των υποθέσεων γίνεται μετά από 1,5 χρόνο. Τα δικαστήρια αρνούνται να εκδικάσουν δεδουλευμένους μισθούς των εργαζόμενων με τη γρήγορη διαδικασία της προσωρινής διαταγής. Με την τελευταία φορο-επιδρομή της κυβέρνησης, θα φορολογούνται ακόμη και οι αποζημιώσεις απόλυσης των εργαζομένων»!

Παράλληλα, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» ασκεί κριτική στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ) που ως «πιστός εκφραστής, συνοδοιπόρος και "προστάτης" των εκάστοτε κυβερνητικών αποφάσεων, προσφέροντας πάντοτε την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη στήριξή του - κόντρα στα συμφέροντα του δικηγορικού κόσμου - έρχεται να αντιδράσει με την αποχή μονάχα μπροστά στην επιβολή ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες. Υπονομεύουν τους αγώνες που μπορούν και πρέπει να αναπτυχθούν από τους μισθωτούς δικηγόρους, τους αυτοαπασχολούμενους μικρών και μεσαίων εισοδημάτων στο πλάι του εργατικού ταξικού κινήματος, στο πλάι του ΠΑΜΕ». Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 17/12/09, στις 10/2/10, στις 24/2/10, στις 10/3/10 και όλη την προηγούμενη περίοδο, ο ΔΣΑ συνειδητά απέρριπτε τα κατ' επανάληψη αιτήματα της παράταξης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει απολύσεις ασκούμενων δικηγόρων (2013-03-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση δικηγόρων αύριο στη Βουλή (2011-02-10 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στο δικηγορικό σύλλογο (2011-01-28 00:00:00.0)
Απέφυγε τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό (2008-03-21 00:00:00.0)
Πολλοί δικηγόροι αδυνατούν να καταβάλλουν εισφορές (2007-03-31 00:00:00.0)
Αναβλήθηκε για τρίτη φορά η συνέλευση (1998-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ