Τρίτη 30 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Κονδύλια 5,5 δισ. για το μεγάλο κεφάλαιο

Στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» και της - προσοδοφόρας - προστασίας του περιβάλλοντος, το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής πρόκειται να διαχειριστεί κονδύλια 5,5 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, προκειμένου να ενισχύσει τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, την περίοδο 2007 - 2013 θα αξιοποιήσει περισσότερα από 10 επιχειρησιακά προγράμματα «για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της βιοποικιλότητας, καθώς και για την ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας της χώρας».

Οι βασικοί άξονες δράσης είναι: Προώθηση των ΑΠΕ. Δημιουργία πράσινων στεγών στα δημόσια κτήρια. Δράσεις απορρύπανσης - αποκατάστασης μολυσμένων εδαφών και υδάτων. Κατασκευή επιδεικτικών βιοκλιματικών υποδομών σε μεγάλες πόλεις. Δημιουργία μονάδων αφαλάτωσης με ΑΠΕ. Πράσινες επενδύσεις υποδομών σε υπάρχουσες ΒΙΠΕ. Ολοκληρωμένα Προγράμματα Αειφόρου Ανάπτυξης στα νησιά. Εξασφάλιση Ενεργειακής Επάρκειας της χώρας τόσο σε ηλεκτρική ενέργεια, όσο και σε φυσικό αέριο με επενδύσεις σε υποδομή. Εξοικονόμηση ενέργειας στις ιδιωτικές κατοικίες. Αμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, της ηχορύπανσης και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Αποτελεσματική οργάνωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ