Τετάρτη 31 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Απειλές Μπασίρ ενόψει των εκλογών

ΧΑΡΤΟΥΜ.--

Με ακύρωση του δημοψηφίσματος που έχει προγραμματιστεί το Γενάρη του 2011 για την ανεξαρτησία του νότου απείλησε χτες ο Σουδανός πρόεδρος Ομάρ αλ Μπασίρ με αφορμή την απειλή 17 κομμάτων της αντιπολίτευσης και του SPLM (πρώην ανταρτικό «Σουδανικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κίνημα») να μποϋκοτάρουν τις πρώτες προεδρικές, κοινοβουλευτικές, πολιτειακές και δημοτικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν στη χώρα μετά από περίπου 2,5 δεκαετίες από τις 11 ως τις 13 Απρίλη.

Μιλώντας σε προεκλογική εκστρατεία στην πρωτεύουσα Χαρτούμ, ο Μπασίρ υπεραμύνθηκε των εκλογών, λέγοντας πως «είναι εθνική υποχρέωση που θα πρέπει να εκπληρωθεί» και πως η πρόταση για ακύρωση των εκλογών είναι «απαράδεκτες ανοησίες». Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως «εάν αυτοί αντιταχθούν στις εκλογές, τότε εμείς έχουμε το ίδιο δικαίωμα να απορρίψουμε το δημοψήφισμα στο Νότο».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν νέα αναβολή των εκλογών ως το Νοέμβρη λόγω σοβαρότατων προβλημάτων που αφορούν στην εξέλιξη της προεκλογικής και εκλογικής διαδικασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ