Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι για πολιτικές κηδείες

Tην παραχώρηση ή δημιουργία ειδικών χώρων όπου θα πραγματοποιούνται πολιτικές κηδείες, ζητά το Ιδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ). Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνη, το Ιδρυμα επισημαίνει ότι η διευθέτηση του συγκεκριμένου ζητήματος αποτελεί πέρα από νομική υποχρέωση του δήμου και έκφραση σεβασμού στους νεκρούς.

Σημειώνουμε ότι ο δήμος δεν έχει φροντίσει για τη δημιουργία ενός ειδικού χώρου, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια πραγματοποιούνται πολιτικές κηδείες στα κοιμητήρια της πόλης, για τις οποίες εισπράττει τέλη. «Οι συγγενείς και όλοι όσοι αποχαιρετούν το νεκρό, αναγκάζονται να ταλαιπωρούνται παραμένοντας στα προαύλια και τις εισόδους των νεκροταφείων, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, με όρους που πολύ συχνά δε διασφαλίζουν το σεβασμό του νεκρού, αλλά ούτε και την υγεία τους», σημειώνει το Ιδρυμα στην επιστολή του.

Το ζήτημα είχε τεθεί και πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», χωρίς, όμως, να υπάρξει κάποια απάντηση ή πρόοδος στο θέμα. Μάλιστα, η «Συμπαράταξη», διά της συμβούλου της Ζ. Βαλάση έχει καταθέσει έγγραφο, από τις 11 Γενάρη του 2010, στο οποίο προτείνει δύο συγκεκριμένους χώρους, στο Α' Νεκροταφείο, που θα μπορούσαν να διατεθούν για την τέλεση πολιτικής κηδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ