Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα δεδομένα για το ρόλο μαρτύρων

Νέα δεδομένα προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του αστυνόμου Δ. Μηνούδη, που διενήργησε αυτοψία το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ήταν παρών στην αυτοψία του ανακριτή. Συγκεκριμένα, ο αστυνόμος είχε επικοινωνία με την Αντα Τζορμπατζιούδη, το βράδυ της δολοφονίας του 15χρονου και πολλές συνομιλίες μαζί της, την ημέρα της αυτοψίας του ανακριτή (21.12.2008).

Αυτό ανακοινώθηκε χτες, από το δικαστήριο στην Αμφισσα, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που είχε ζητήσει ο Εισαγγελέας της έδρας Χ. Λακαφώσης.

Οπως διάβασε η Πρόεδρος του δικαστηρίου Ατζελίτα Παπαβασιλείου, προκύπτει ότι τρεις ώρες περίπου μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ο αστυνόμος Δ. Μηνούδης κάλεσε την Α. Τζορμπατζιούδη και μίλησαν για 53 δευτερόλεπτα, ενώ στις 12.29 τα μεσάνυχτα η μέχρι πρότινος άγνωστη γυναίκα κάλεσε τον αστυνομικό και μίλησαν για 31 δευτερόλεπτα. Στις 21/12/2008, την ημέρα της αυτοψίας στην οδό Τζαβέλα, καταγράφονται πολλές κλήσεις των δύο ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δ. Μηνούδης, ο τότε προανακριτικός υπάλληλος και ο τότε προϊστάμενός του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής Κ. Κουζέλης φαίνεται να είχαν πει στον ανακριτή, την ημέρα της αυτοψίας, ότι άγνωστη γυναίκα, κάτοικος της οδού Τζαβέλα, τους υπέδειξε το σημείο που είχε πέσει νεκρός ο 15χρονος. Στο δικαστήριο ο Δ. Μηνούδης είχε πει ότι ήξερε αυτήν την γυναίκα, που διατηρούσε κυλικείο σε σχολείο, ύστερα από κάποια παράβαση που είχε κάνει. Κρατούσε το τηλέφωνό της, όπως και άλλα τηλέφωνα, γιατί ήταν τότε κάτι σαν αστυνόμος της γειτονιάς. Δεν είχαν επικοινωνήσει μαζί, παρά μόνο μία φορά την ημέρα της αυτοψίας και είχε δώσει το κινητό στον προϊστάμενό του Κ. Κουζέλη για να του υποδείξει η γυναίκα το σημείο που είχε δει να πέφτει νεκρό το παιδί. Επίσης, η Αντα Τζορμπατζιούδη στο δικαστήριο, ενώ στην αρχή είχε πει ότι είχε δει κάποιον να σκύβει, χωρίς να ξέρει αν ήταν ο Αλ. Γρηγορόπουλος, μετά είχε κάνει στροφή 180 μοιρών και είχε επιβεβαιώσει αυτά που είχε πει ο αστυνόμος. Επιπλέον, είχε επιβεβαιώσει τον Δ. Μηνούδη όσον αφορά τη γνωριμία και επικοινωνία τους.

Αντιδράσεις από τους συνηγόρους

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο συνήγορος της οικογένειας του Αλ. Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε: «Επιβεβαιώνεται περίτρανα αυτό που από την πρώτη στιγμή η Πολιτική Αγωγή κατήγγειλε, ότι δηλαδή η κ. Τζιορμπατζιούδη διέπραξε ψευδορκία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Γι' αυτό και ζήτησε τη δίωξή της. Οταν το σχετικό αίτημα που υποβάλαμε απορρίφθηκε, η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου υπέβαλε μήνυση εναντίον της. Επίσης, και για τον κ. Μηνούδη η Πολιτική Αγωγή διατύπωσε την τεκμηριωμένη καταγγελία ότι δε λέει την αλήθεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μηνούδης ήταν εκείνος που από την πρώτη αυτοψία επιχείρησε να εξοικονομήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς μιλώντας για συμπλοκές. Η Πολιτική Αγωγή επιμένει ότι τόσο η βιντεοσκόπηση της αυτόπτη μάρτυρα κ. Βαλιάτζα, όσο και οι επίσημες εκθέσεις των πραγματογνώμων δίνουν τεκμηριωμένες απαντήσεις και απεικονίζουν τόσο το δραματικό συμβάν όσο και τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας, δήλωσε: «Οι υποψίες μας έγιναν βεβαιότητα. Αμέσως πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας εις βάρος των Κουζέλη και Μηνούδη και για ψευδορκία κατά της Τζιορμπατζιούδη και Ραφτόγιαννη, ειδικού συμβούλου της οικογένειας Τσαλικιάν, πρώην προϊσταμένου της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Ασφάλειας Αττικής, διότι όλοι μαζί αυτοί οργάνωσαν την εξαπάτηση του τακτικού ανακριτή κ. Φώτη Βλάχου και άλλαξαν εντελώς όλες τις συνθήκες και τα πραγματικά περιστατικά που έγιναν το βράδυ της ανθρωποκτονίας Γρηγορόπουλου, άλλαξαν τη θέση του θύματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των Κορκονέα και Σαραλιώτη για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού με όλες αυτές τις αλλαγές εμφάνισαν ψευδώς τον Κορκονέα σε άλλη θέση, το σημείο εποστρακισμού αλλού, και το κυριότερο απ' όλα, τη θέση του θύματος αλλού».

Ο Αλ. Κούγιας σημείωσε ότι θα επαναφέρει στο δικαστήριο το αίτημα για άρση απορρήτου του τηλεφώνου των Κ. Κουζέλη και Ραφτόγιαννη, καθώς και θα υποβάλει αντίστοιχο αίτημα για την μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον τότε συνήγορο της οικογένειας. Είπε επίσης ότι θα ζητήσει τη βίαιη προσαγωγή στο δικαστήριο για επανεξέταση των Μηνούδη, Κουζέλη και Τζιορμπατζιούδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ