Σάββατο 10 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΒ ΖΑΧΑΡΩΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Προωθείται η εκποίηση της παραλίας»

Να εκποιήσει την παραλία της Ζαχάρως προς όφελος ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων για να κάνουν τουριστικές μπίζνες επιχειρεί με κάθε τρόπο ο δήμαρχος Ζαχάρως.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η ΚΟΒ Ζαχάρως του ΚΚΕ, με την οποία επισημαίνει:

«Στην παραλία Ζαχάρως μέσα στο μεγαλοβδόμαδο παίχτηκε η τρίτη πράξη κατά μερικών αυθαίρετων κτισμάτων εκτός ορίων αιγιαλού και παραλίας σε δημόσιο χώρο. Πράξη πρώτη: Εμπρησμός τη νύχτα. Πράξη δεύτερη: Χτύπημα τη νύχτα με χωματουργικό μηχάνημα για αποσταθεροποίηση της στατικής των κτιρίων.

Πράξη τρίτη: Ο δήμαρχος της Ζαχάρως, κ. Πανταζής Χρονόπουλος, ολοκλήρωσε το έργο του νόμου της νύχτας το πρωί της Τετάρτης, 31/03/2010. Με πρόσχημα σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον καθαρισμό του αιγιαλού και της παραλίας, αποτέλειωσε το γκρέμισμά τους με μπουλντόζα που ο χειριστής της είχε αναλάβει με σύμβαση την εκτέλεση του έργου. Μόνο που ο χειριστής αυτός δεν μπήκε στον κόπο να καθαρίσει αιγιαλό και παραλία, αλλά με την καθοδήγηση αντιδημάρχου, υπευθύνου τεχνικών υπηρεσιών του δήμου προχώρησε στο γκρέμισμα επιλεκτικά μερικών αυθαίρετων κτισμάτων σε χώρο του Δημοσίου εκτός αιγιαλού και παραλίας, στον οποίο ο δήμος δεν έχει καμιά αρμοδιότητα.

Το ξαναλέμε για άλλη μια φορά. Η δημοτική αρχή του Δήμου Ζαχάρως και ο γνωστός δήμαρχός της προωθεί, αυθαιρετών και παρανομών, βήμα βήμα και στοχοπροσηλωμένα, την εκποίηση της παραλίας της Ζαχάρως στα ιδιωτικά οικονομικά μεγαλοσυμφέροντα, για να κάνουν τουριστικές μπίζνες. Γι' αυτό καθαρίζει κάθε τι που του μπαίνει εμπόδιο.

Είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης της επιχειρηματικής δράσης μεγάλων συμφερόντων. Με την ανοχή ή και στήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιεί τις δυνατότητες που του δίνει το αστικό κράτος και η εξουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις υποκαθιστά όποτε, όπως και για οτιδήποτε αυτός νομίζει πως τον βολεύει να υλοποιήσει το όνειρό του, να προωθήσει στην περιοχή του δήμου "τον νέο τύπο ανάπτυξης" της ΝΔ ή "την παραγωγική ανασυγκρότηση ΑΕ" του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται σε εξέλιξη αντίστοιχα με το ποιο απ' αυτά τα κόμματα είναι στην κυβέρνηση, δηλαδή κοντολογίς να ξεπουλήσει ό,τι μπορεί να πουληθεί από τη Ζαχάρω.

Για τούτο είναι ο χαϊδεμένος τους και τον στηρίζουν, κι άμα λάχει του πετάνε κι ένα ξεροκόμματο (π.χ. το περιφερειακό ιατρείο), για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του κοσμάκη, ευκαιρία για ψηφοθηρίες.

Είναι επικίνδυνος για τη Ζαχάρω και για τα συμφέροντα της λαϊκής οικογένειας.

Γι' αυτά δεν του καίγεται καρφί, αλλιώς δε θα άφηνε:

-- Τον υπάρχοντα βιολογικό καθαρισμό, αχρηστευμένο και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, να μολύνει με τα απόβλητά του στο διηνεκές τους περίοικους και τη λίμνη του Καϊάφα.

-- Την παράνομη, αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη χωματερή του δήμου να δηλητηριάζει αργά και σταθερά με σύννεφα καρκινογόνας διοξίνης από το κάψιμο των σκουπιδιών που παράνομα επαναλαμβάνει.

-- Χωρίς αναδάσωση τα καμένα δάση του δήμου και χωρίς μέτρα πρόληψης - προστασίας από νέα ενδεχόμενη πυρκαγιά, τον Καϊάφα ανοχύρωτο κι εγκαταλελειμμένο, για να είναι έρμαια στους μεγαλοεπιχειρηματίες - αρπαχτικά της δημόσιας γης και λαϊκής περιουσίας,

-- Απροστάτευτα και αναξιοποίητα τα ιστορικά - αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής (φαίνεται δεν του κάνουν να είναι πόλος έλξης τουριστών).

Ούτε σκοτίζεται για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς ή για τη διογκωμένη ανεργία των νέων κ.λπ.

Τέρμα πια στις αυταπάτες. Η απάντηση του λαού και της νεολαίας της Ζαχάρως και της Ηλείας θα πρέπει να είναι η διαμόρφωση κινήματος υπεράσπισης της δημόσιας γης, των παραλιών και των δασών του νομού μας. Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σ' αυτήν την κατεύθυνση σταθερά και σθεναρά, διεκδικώντας μιαν άλλη ανάπτυξη, που στο επίκεντρό της θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ