Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Εμειναν χωρίς σίτιση οι φοιτητές

Ψησταριές έξω από το πανεπιστήμιο έστησε την Τρίτη, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών
Ψησταριές έξω από το πανεπιστήμιο έστησε την Τρίτη, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών
Χωρίς σίτιση και υπηρεσίες καθαριότητας έχουν μείνει από τη Δευτέρα οι φοιτητές όπως καταγγέλλουν η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών Τμημάτων Τρίπολης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (που συσπειρώνεται στο ΜΑΣ) και η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ.

Σε μία συμβολική κίνηση καταγγελίας αυτής της κατάστασης, η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών, έστησε την Τρίτη ψησταριές έξω από το πανεπιστήμιο προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η διοίκηση με την παύση λειτουργίας του εστιατορίου. Χτες, η Επιτροπή Αγώνα πήρε πρωτοβουλία να σιτιστούν οι φοιτητές σε εστιατόριο και να κοπεί τιμολόγιο που καλούν να πληρώσει η διοίκηση του ιδρύματος.

Προχτές το βράδυ, τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων συναντήθηκαν με την Πρυτανεία η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, τους δήλωσε ότι από τη Δευτέρα θα γίνεται κανονικά η σίτιση, άλυτο όμως συνεχίζει να παραμένει το ζήτημα της καθαριότητας. Οπως μας καταγγέλλουν φοιτητές, το πανεπιστήμιο στην κυριολεξία βρωμάει και κινδυνεύει να γίνει επικίνδυνο για την υγεία των φοιτητών ιδιαίτερα σε χώρους όπως οι τουαλέτες.

Η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση και κάνει λόγο για «παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών για το ποιος ιδιώτης θα κερδοσκοπεί σε βάρος μας». Καλεί δε τους φοιτητές να κλιμακώσουν την πάλη τους το επόμενο διάστημα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με το ΠΑΜΕ και συμμετέχοντας στην απεργία 21 και 22 Απρίλη. Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ αναφέρεται στην άρνηση των πρυτανικών αρχών να συναντηθούν με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα και σημειώνει μεταξύ άλλων: «αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης των πάντων, της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αλλάζουν τα κέτερινγκ και οι φοιτητές μένουν χωρίς φαΐ». Παράλληλα καλεί τη διοίκηση του πανεπιστημίου «να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στο αίτημά τους για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές κ.ά.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ