Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μπλοκάρουμε τις διαδικασίες «αυτοαξιολόγησης»

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να δείξουν ανυπακοή και να ακυρώσουν στην πράξη την «αυτοαξιολόγηση» του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας, που αποτελεί κατά την ομολογία της ίδιας της κυβέρνησης το «βασικό πυλώνα του νέου σχολείου», απευθύνει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Θυμίζουμε ότι η «αυτοαξιολόγηση» έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο που παρουσίασε προχθές η κυβέρνηση, ενώ έχει ήδη προωθηθεί με εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τους σχολικούς συμβούλους.

«Η αυτοαξιολόγηση είναι το βασικό και αναγκαίο εργαλείο που θα σπρώξει τα σχολεία στην αγορά και την ημιμάθεια, θα φορτώσει το κόστος της μόρφωσης στις τσέπες των γονιών, θα ανατρέψει άρδην τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών», σημειώνει το ΠΑΜΕ και θυμίζει ότι εδώ και χρόνια προειδοποιούσε «για τα επικείμενα σχέδια της αποκέντρωσης του σχολείου, της διαφοροποίησης του περιεχομένου της παρεχόμενης μόρφωσης, του περάσματος των σχολείων στην πλήρη ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Αφού αναφέρεται αναλυτικά στα κριτήρια «αυτοαξιολόγησης» που συνοδεύουν την εγκύκλιο του υπουργείου και αποκαλύπτουν τους στόχους επιβολής της, το ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η αυτοαξιολόγησή τους είναι η αυτοχειρία μας! Μας καλούν να γίνουμε εκπαιδευτικοί σκυφτοί, υποτακτικοί, παπαγαλάκια, πλασιέ εταιρειών και προγραμμάτων υπό τη διαρκή απειλή της "αξιολόγησης" και "αύριο" (κι όχι μεθαύριο) της απόλυσης!

Ούτε λεπτό χαμένο! Να μην περάσει η αυτοαξιολόγηση! Οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω. Κάθε σχολείο να γίνει μετερίζι του αγώνα! Απειθαρχούμε στην πράξη! Μπλοκάρουμε τις διαδικασίες!

  • Να μη δεχτεί κανένα σχολείο ούτε την πειραματική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.
  • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων να μη δεχτούν καμιά εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης. Να αντιδράσουν και συλλογικά και προσωπικά. Να μην υπακούσουν.
  • Να αποφασίσουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων ανυπακοή κι απειθαρχία στην εγκύκλιο αυτή.
  • Να πάρουν τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των Συλλόγων ΠΕ αποφάσεις καταγγελίας της απόπειρας να περάσει η "αυτοαξιολόγηση" και κάλυψης των συναδέλφων που δε θα πειθαρχήσουν.
  • Να αναλάβουν την ευθύνη τους τα ΔΣ των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ. Να πάρουν καθαρή θέση κατά της αυτοαξιολόγησης».

Απευθυνόμενο ειδικά στους εκπαιδευτικούς, το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Η "αυτοαξιολόγησή" τους δεν έχει καμιά σχέση με τη λαϊκή ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά. Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη για ένα ενιαίο σχολείο, βασικό, υποχρεωτικό για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Δεν θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν το "σχολείο ΑΕ" και το δάσκαλο σκυφτό. Αυτό υπηρετεί το μαστίγιο της "αυτοαξιολόγησης" και το καρότο της "καινοτομίας".

Συνάδελφοι! Είναι ώρα προσωπικής ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά, για όλους μας. Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Εχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους μαθητές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε», καταλήγει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις κατά αξιολόγησης(2014-06-04 00:00:00.0)
Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση(2014-05-31 00:00:00.0)
Σε «έλεγχο νομιμότητας» η στάση των εκπαιδευτικών(2014-02-15 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την «ερευνητική εργασία»(2011-10-09 00:00:00.0)
Επιμένει στα σχολεία - επιχειρήσεις(2010-06-18 00:00:00.0)
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών(2010-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ