Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιδράσεις κατά αξιολόγησης

Συγκέντρωση κατά της «αξιολόγησης» πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί του νομού Τρικάλων, χτες το πρωί, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει σχετικό σεμινάριο διευθυντών σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των διευθυντών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των συγκεντρωμένων συναδέλφων τους και έμειναν μαζί τους έξω από την αίθουσα, με αποτέλεσμα από τους 60 διευθυντές τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, να μπουν στην αίθουσα μόλις 5 (3 από Τρίκαλα και 2 από Καλαμπάκα). Να σημειωθεί ότι για προχτές είχε κηρυχθεί τρίωρη στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς και για χτες και σήμερα 48ωρη απεργία μόνο για τους διευθυντές σχολείων.

Στο μεταξύ, αυτές τις μέρες διεξάγεται στους συλλόγους διδασκόντων η συζήτηση για την ένταξη της έκθεσης «αυτοαξιολόγησης» της σχολικής μονάδας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, «Ο Σωκράτης», με σχετική ανακοίνωσή του, καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να μην προχωρήσουν στη σύνταξη των εκθέσεων που ζητά το υπουργείο και να μην απαντήσουν με βάση τους δείκτες. Παράλληλα, καταγγέλλει πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά κάποιων διευθυντών που τρομοκρατούν τους συλλόγους με τον ψευδή ισχυρισμό ότι θα περάσουν πειθαρχικό αν δεν στείλουν δείκτες ή που δεν αποδέχονται την τελική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων όταν αυτή δεν είναι με βάση τους δείκτες και επαναλαμβάνουν τις συνεδριάσεις 2 και 3 φορές μέχρι να «πείσουν» τους εκπαιδευτικούς ν' αλλάξουν την απόφασή τους ή άλλοι που δε συγκαλούν καν σύλλογο διδασκόντων θεωρώντας δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί συναινούν στους δείκτες της αυτοαξιολόγησης κτλ.

Ο Σύλλογος «Σωκράτης» απευθύνεται στους διευθυντές που μπορεί να κινούνται και από προσωπικές φιλοδοξίες, καθώς η επόμενη χρονιά είναι χρονιά κρίσης στελεχών εκπαίδευσης, και τονίζει: «Ας μην ξεχνούν ότι αυτοί οι ίδιοι θα είναι από τα πρώτα θύματα και της αξιολόγησης και του "νέου σχολείου". Η στιγμή της επιλογής έχει φτάσει προ πολλού: 'Η με την κυβερνητική πολιτική ή με το δημόσιο δωρεάν σχολείο, με το δάσκαλο, με τους γονείς και τους μαθητές μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ