Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγραφή υποσιτισμένων παιδιών στην Αττική

Την καταγραφή του αριθμού των μαθητών που υπάρχουν ενδείξεις ότι υποσιτίζονται ανά σχολική μονάδα, ζήτησε στα τέλη του Μάη η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή του ο Συλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, «Γ. Σεφέρης».

Το πρόβλημα των υποσιτισμένων παιδιών στα σχολεία είναι γνωστό και εντοπισμένο εδώ και πάνω από τρία χρόνια, όπως γνωστή είναι όλο αυτό το διάστημα και η απραξία οργανωμένης και συνολικής παρέμβασης από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας απέναντι σ' αυτήν τη βαρβαρότητα. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας είχε παραδεχτεί το πρόβλημα πέρσι, μιλώντας στη Βουλή και μάλιστα είχε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα σίτισης μαθητών με κονδύλια της ΕΕ, το οποίο όμως στην πράξη δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Και είναι, επίσης, προφανές ότι το πρόβλημα του υποσιτισμού δεν αντιμετωπίζεται με προγράμματα όπως αυτό της διανομής φρούτων, δηλαδή με τρεις σακούλες πορτοκάλια και τρεις σακούλες μήλα σε κάθε παιδί μια φορά το χρόνο.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος «Γ. Σεφέρης»: «Από άποψη παιδαγωγική και ανθρωπιστική, η λύση είναι η πρόταση που έχουν απευθύνει εδώ και καιρό προς την κυβέρνηση πολλοί φορείς (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, ΑΣΓΜΕ, κλπ.) και είναι σίτιση όλων των μαθητών με ένα σάντουιτς ή τυρόπιτα και ένα χυμό ή γάλα, κάθε μέρα για κάθε παιδί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ