Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κινητοποίηση αύριο στο υπουργείο Παιδείας

Με αίτημα αιχμής την κατάργηση της «τράπεζας θεμάτων»

«Η μόρφωση των παιδιών του λαού πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλης της εργατικής τάξης», είναι το κάλεσμα που απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το οποίο, αύριο Πέμπτη, στις 10 π.μ., προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Καλεί όλα τα σωματεία και τα συνδικάτα, τους συλλόγους γονέων να δώσουν από κοινού απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που πετάει τα παιδιά με το έτσι θέλω έξω απ' τα σχολεία.

Αιχμή των αιτημάτων που προτάσσει το ΠΑΜΕ είναι να καταργηθεί η «τράπεζα θεμάτων», σημειώνοντας ότι η εφαρμογή της «είναι συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που έχει σκοπό να πετάξει έξω από το σχολείο ένα τμήμα μαθητών που αντικειμενικά προέρχεται από τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα». Επιπλέον, το ΠΑΜΕ θέτει και το πρόβλημα των συγχωνεύσεων και του στοιβάγματος των παιδιών στις τάξεις σε πολυπληθή σχολεία. Σε συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση καλεί η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας.

Παράλληλα, με επιστολή της, η Ενωση Γονέων Ηρακλείου απευθύνεται στους μαθητές της Α' Λυκείου και στους γονείς τους, καλώντας τους να σταθούν πλάι στα παιδιά και να διεκδικήσουν να καταργηθεί ο θεσμός της «τράπεζας θεμάτων».

Επίσης, να σταματήσει η εφαρμογή της «τράπεζας θεμάτων» ζητά με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ