Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Διεργασίες για τον προσανατολισμό των συμμαχιών

Εν αναμονή της σημερινής εκδήλωσης της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης», με ομιλητή τον Σπ. Λυκούδη και θέμα «ΔΗΜΑΡ και κεντροαριστερά. Τι να κάνουμε», τελεί η ΔΗΜΑΡ. Εκεί, κατά πολλούς, θα αποσαφηνιστεί η στάση της μειοψηφίας στο εξής, ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΕ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, η οποία, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει και την παραίτηση του Φ. Κουβέλη. Το πιθανότερο, όπως συνάγεται απ' τις ως τώρα τοποθετήσεις του Σπ. Λυκούδη και άλλων στελεχών της τάσης, είναι να προταθεί στην ηγεσία η έναρξη διαλόγου με Ελιά και Ποτάμι, ώστε η ΔΗΜΑΡ να είναι παρούσα στη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ο Ν. Μπίστης και ο Χρ. Δερβένης απ' την Ελιά, ο Γ. Βούλγαρης από τους «58», οι Μ. Κύρκος και Μ. Παπούλιας από το Ποτάμι, ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Τατσόπουλος, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπ. Δανέλλης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου κ.ά.

Ο τελευταίος, όπως και ο Γρ. Ψαριανός, κρατάνε ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους για τις πολιτικές επιλογές τους στο άμεσο μέλλον, αν και πυκνώνουν οι φήμες που τους φέρουν έτοιμους να αποχωρήσουν απ' τη ΔΗΜΑΡ και να ανεξαρτητοποιηθούν. Ο Γρ. Ψαριανός, μάλιστα, μιλώντας χτες στο ρ/σ «Alpha» προέβλεψε διάλυση της ΔΗΜΑΡ: «Είναι πολύ δύσκολο να σωθεί η ΔΗΜΑΡ, πάει για κλείσιμο, έτσι το βλέπω εγώ. Θυμίζει την ιστορία της ΔΗΑΝΑ και του Στεφανόπουλου. Το είχα δει το κακό να πλησιάζει, είχα προειδοποιήσει ότι κάνουμε μεγάλες στροφές στις στρατηγικές μας αλλά όταν τα έλεγα εγώ στα όργανα, κανένα όργανο δε με άκουγε και κανένας δεν έλεγε για να δούμε μήπως έχει δίκιο».

Σχολιάζοντας συνολικά τις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι «θα μπορούσε να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, θα ήταν μια κυβέρνηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», ωστόσο, σχετικά με ενδεχόμενη στροφή της ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ότι «το εισιτήριο της επιστροφής πάντως προς αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δε με περιλαμβάνει».

Την προγραμματική σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ με όλες τις άλλες δυνάμεις που αναφέρονται στην «κεντροαριστερά» και τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συγκροτηθεί ένας «νέος πόλος κυβερνητικής εξουσίας», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης, της ομάδας των στελεχών γύρω απ' τον πρόεδρο που συγκλίνουν στην άποψη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, συστηματοποιούν την παρέμβασή τους οι πέντε βουλευτές του κόμματος που έκαναν χτες και δεύτερη κοινή παρέμβαση. Οι βουλευτές Κυρίτσης, Πανούσης, Φούντα, Αναγνωστάκης και Ψύρρας υπερασπίζονται τη δημιουργία μιας «μεγάλης σοσιαλιστικής δημοκρατικής παράταξης, η οποία, σαν ομπρέλα, θα στεγάσει κόμματα, κινήσεις και προσωπικότητες του χώρου της κεντροαριστεράς ... πέραν της Δεξιάς», η οποία στη συνέχεια θα διαπραγματευτεί τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάζεψε γυρολόγους από παντού (2015-01-10 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκε η συνεργασία Θεοδωράκη - Λυκούδη (2014-12-25 00:00:00.0)
Διεκδικώντας την πρωτοκαθεδρία στη σοσιαλδημοκρατία (2014-06-25 00:00:00.0)
Δεδομένη η διαχείριση, διαφωνούν... στο δρομολόγιο (2014-06-24 00:00:00.0)
Κορυφώνεται η εσωκομματική αντιπαράθεση (2014-06-20 00:00:00.0)
Καβγάς για το «πάπλωμα» με το ΠΑΣΟΚ (2014-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ