Τετάρτη 4 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα «ανεξαρτητοποίηση» στους ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα που εντείνεται η φημολογία για διεύρυνση της κοινοβουλευτικής βάσης στήριξης της κυβέρνησης από επανακάμπτοντες βουλευτές που είχαν «ανεξαρτητοποιηθεί» παλαιότερα ή είχαν ενταχθεί σε άλλα κόμματα (και πιο συγκεκριμένα στους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ), ένας ακόμα βουλευτής των ΑΝΕΛ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Η βουλευτής Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη γνωστοποίησε χτες, μέσω επιστολής της, στον πρόεδρο της Βουλής την «ανεξαρτητοποίησή» της. Είχε πρωτοεκλεγεί βουλευτής Δωδεκανήσου το 2009 με τη ΝΔ, ενώ το 2012 εξελέγη βουλευτής με τους ΑΝΕΛ. Η Μ. Ιατρίδη έστειλε επιστολή και στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένο, εκφράζοντας τη λύπη της που το «κίνημά μας έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό τον προσανατολισμό του».

Η ΚΟ των ΑΝΕΛ αριθμεί πλέον 13 μέλη, καθώς την προηγούμενη βδομάδα είχε ανεξαρτητοποιηθεί και ο Β. Καπερνάρος. Συνολικά, τους τελευταίους μήνες, οι ΑΝΕΛ απώλεσαν 7 από τους 20 βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές του Ιούνη 2012. Σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα η ΚΟ των ΑΝΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ