Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Δράση για να ανακληθούν οι απολύσεις στο Πολυτεχνείο

Συνεχίζονται οι δράσεις των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο, προκειμένου να πετύχουν την ανάκληση των απολύσεων των δύο εργαζομένων που δούλευαν στο εστιατόριο της νέας φοιτητικής εστίας του ιδρύματος. Οι φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις στο εστιατόριο και το κτίριο διοίκησης, ενώ από τη πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλάι των εργαζομένων και το συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού που οργάνωσε περιοδείες στα κυλικεία και το εστιατόριο του Πολυτεχνείου, ενισχύοντας έτσι την αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργαζομένων του ΕΜΠ στους απολυμένους.

Αυτή η κοινή δράση εργαζομένων και φοιτητών έχει ενοχλήσει ως φαίνεται τις φοιτητικές παρατάξεις του συμβιβασμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ΣΕΜΦΕ, που οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα κατέθεσαν πρόταση ψηφίσματος για την ανάκληση των απολύσεων των δυο εργαζομένων από το εστιατόριο της εστίας, οι δυνάμεις των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ διαφώνησαν με το κείμενο γιατί καλούσε σε συστράτευση με το ΠΑΜΕ. Η ΕΑΑΚ, μάλιστα, κάλεσε τις άλλες δυνάμεις να αφαιρέσουν από το κείμενο τις αναφορές στο ΠΑΜΕ και να το υπογράψουν και τελικά, ΔΑΠ, ΠΑΣΠ ΑΡΕΝ το υπέγραψαν μετά την απάλειψη της αναφοράς στο ταξικό κίνημα αλλά... η ΕΑΑΚ δεν το υπέγραψε για να μην ταυτιστεί στα μάτια των φοιτητών με τις άλλες δυνάμεις! Βέβαια, η γενική εικόνα στους φοιτητικούς συλλόγους του ΕΜΠ που οι δυνάμεις του ΜΑΣ κατεβάζουν το ίδιο ψήφισμα, είναι να αρνούνται σύσσωμες όλες οι άλλες δυνάμεις να το υπογράψουν. Στην ουσία, αυτό που αρνούνται είναι η κοινή πάλη εργαζομένων και φοιτητών, η πάλη αυτή που μπορεί να φέρει πραγματικά αποτελέσματα.

Με αφορμή τις απολύσεις των δύο εργαζομένων στην εστία του ΕΜΠ και τη στάση των άλλων δυνάμεων στο ίδρυμα, έβγαλαν κοινή ανακοίνωση και οι Οργανώσεις Πολυτεχνείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου καταγγέλλουν ακόμα και τραμπούκικες απειλές σε βάρος μέλους της ΚΝΕ που διαμένει στην εστία από ένα μέλος της ΠΑΣΠ και ένα μέλος τη παράταξης «Ενωση».

«Φαίνεται τι τους πονάει και τους φοβίζει όλους μαζί. Μην τυχόν συναντηθεί η λαϊκή δυσαρέσκεια με το Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Φοβούνται σαν το διάολο το λιβάνι μην τυχόν οι φοιτητές συστρατευτούν με το ΜΑΣ γι' αυτό και όλοι μαζί συμφωνούν σε ένα πράγμα : ΜΑΚΡΙΑ από το ΠΑΜΕ!

Το δίλημμα όμως είναι ένα: `Η θα πτωχεύσει ο λαός ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Εμείς απαντάμε να πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, η νεολαία πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο - να σημάνει ξεσηκωμός! Ολοι στην 48ωρη απεργία 21 και 22 Απρίλη με το ΠΑΜΕ. Ολοι στη συγκέντρωση στις 22 Απρίλη στο Σύνταγμα», καταλήγουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ