Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
«Στοχοποιούν» τους μικρούς

Στην αφαίμαξη του εισοδήματος των εργατικών οικογενειών και των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που υλοποιούνται σε βάρος των μικρών ΕΒΕ και υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, αποδίδουν την όξυνση των προβλημάτων του κλάδου τα σωματεία των στεγνοκαθαριστηρίων και συναφών επαγγελμάτων. Στο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στεγνοκαθαριστηρίων - Ταπητοκαθαριστηρίων- Πλυντηρίων - Σιδερωτηρίων - Βαφείων και Συναφών Επαγγελμάτων, που έγινε το Μάρτη, σημειώνεται:

«Η πρωτοφανής κρίση που περνάει ο κλάδος μας οφείλεται κυρίως στη μείωση της αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού μας κοινού, αποτέλεσμα της δυσκολίας που έχουν οι χαμηλών εισοδημάτων πολίτες. Επίσης οι λειτουργικές χρηματοπιστωτικές και πρακτικές πολιτικές που εφαρμόζονται κατά κανόνα ενάντια στα μικρά μαγαζιά που αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα. Ταυτόχρονα στηρίζουν και ενισχύουν επιχειρηματικές δράσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, εξάρτησης και καθοδήγησης του μεγάλου κεφαλαίου, ελληνικού και ξένου».

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται δε βοηθούν στο ξεπέρασμα της κρίσης, καθώς «το φορολογικό στοχοποιεί τη μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα» και αφήνει στο απυρόβλητο τη μεγάλη, εκεί «όπου γίνεται οργανωμένη "νόμιμη" και παράνομη φοροδιαφυγή με τα οργανωμένα ΤΡΑΣΤ, τις περίεργες ενδιάμεσες συνεργαζόμενες θυγατρικές τους και τη δορυφορική με συνεργαζόμενους φρανσάιζ εξάπλωσή τους. Για αυτά, ούτε κουβέντα, άσχετα αν παρουσιάζουν συντελεστή κέρδους ακόμα και 1%».

Και καταλήγει: «Δηλώνουμε ότι θα συνεργαστούμε με τους άλλους κλάδους των επαγγελματοβιοτεχνών, αλλά και όλα τα θιγόμενα κοινωνικά στρώματα με στόχο τη συναδέλφωση όλου του λαού και την απόκρουση αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ