Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΖΙΡΟΣ
Αυξημένος λόγω ανατιμήσεων

Μειωμένες κατά 5,7% οι παραγγελίες στη βιομηχανία

Σε διαδικασία υποχώρησης συνέχισαν και για το μήνα Φλεβάρη του 2010 οι νέες παραγγελίες βιομηχανικών εμπορευμάτων, που αποτελούν και ένδειξη για το μελλοντικό ύψος της παραγωγής. Για λόγους που οφείλονται αποκλειστικά και μόνον στις ανατιμήσεις των καυσίμων ο συνολικός βιομηχανικός τζίρος (Φλεβάρης 2010) εμφανίζεται αυξημένος σε ποσοστό 3%.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία:

Δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία: Αύξηση τζίρου εμφανίζει μόνον ο κλάδος της ενέργειας (+31,5%). Αντίθετα σε κατρακύλα συνεχίζουν τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά (8,3%), κεφαλαιουχικά αγαθά (18,9%), ενδιάμεσα αγαθά (8,8%) και μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά (4,6%). Η συγκεκριμένη κατάσταση αντανακλά την κάθετη πτώση στο επίπεδο της λαϊκής κατανάλωσης. Σε κατρακύλα συνεχίζει ο τζίρος και για το σύνολο της μεταποίησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα τρόφιμα, που υποχωρεί σε ποσοστό 2,3%. Με δεδομένες και τις απανωτές ανατιμήσεις που επιβάλλουν οι βιομήχανοι, η μάζα της λαϊκής κατανάλωσης διολισθαίνει σε ολοένα και χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που καταγράφονται στη βάση του βιομηχανικού τζίρου.

Νέες παραγγελίες: Ο καταρτιζόμενος στατιστικός δείκτης καταγράφει πτώση 5,7% έναντι πτώσης 31,3% τον περσινό Φλεβάρη. Οι νέες παραγγελίες για μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά, δηλαδή στα εμπορεύματα καθημερινής ανάγκης, εμφανίζουν πτώση 9,6%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ