Τρίτη 20 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ευνοϊκότερο καθεστώς για την ίδρυση επιχειρήσεων

Στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο

Kατατέθηκαν χτες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών ίδρυσης των προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών.

Μεταξύ άλλων προβλέπονται η θέσπιση υπηρεσίας μιας στάσης για την ίδρυση όλων των μορφών των εταιρειών, η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών σύστασης και λειτουργίας των εταιρειών και η ελαχιστοποίηση των ενεργειών που απαιτούνται. Στόχος είναι να μειωθούν τα απαιτούμενα βήματα για την ίδρυση επιχείρησης από 15 σε 1 και από 38 μέρες σε 1 και η μείωση μέχρι 72% του κόστους.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση επιδιώκει να εμφανίσει τη χώρα ως πιο ελκυστική και στο μέρος που αφορά στις διαδικασίες για την αδειοδότηση και έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης για τις πολυεθνικές. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ των στόχων του νομοσχεδίου είναι η «άμεση βελτίωση των όρων της ανταγωνιστικότητας της χώρας αναφορικά με την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων στη χώρα», βελτιώνοντας την κατάταξη στο σχετικό δείκτη (δείκτης «starting a business») από τη θέση 140 μέσα στις 43 «πιο ευέλικτες οικονομίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ