Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Νέες περικοπές θυσία στο βωμό της ... ΟΝΕ!

Συνεχίζεται η τακτική δραστικών περικοπών στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιτευχθεί το κριτήριο του ελλείμματος για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για την πορεία των δαπανών κατά το εντεκάμηνο Γενάρη - Νοέμβρη 1999, οι καθαρές πρωτογενείς δαπάνες (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκείνες οι κατηγορίες δαπανών που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα) αυξήθηκαν κατά 5,9% έναντι 6% που είναι ο ετήσιος στόχος με βάση τις εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων του προϋπολογισμού του 2000.

Αναλυτικότερα, οι συνολικές δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού στο παραπάνω εντεκάμηνο αυξήθηκαν κατά 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έναντι ετήσιου στόχου 5,2%. Το σύνολο των πρωτογενών δαπανών (καθαρές πρωτογενείς δαπάνες και αποδιδόμενοι πόροι) αυξήθηκαν κατά 7,5% έναντι 6,3% που είναι ο ετήσιος στόχος.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο ρυθμός αύξησης των δαπανών για τόκους διαμορφώθηκε σε 1,1% έναντι 2,7% που είναι ο ετήσιος στόχος.

Αντίθετα, το σύνολο των αποδιδόμενων πόρων (πόροι που εισπράττονται και αποδίδονται σε τρίτους) αυξήθηκε στο παραπάνω 11άμηνο κατά 17,6% έναντι ετήσιου στόχου 8,1%. Ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται η κατηγορία αποδόσεων εσόδων προς τρίτους, όπου σημειώθηκε αύξηση 18,5% έναντι ετήσιου στόχου 5,7%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ