Τετάρτη 21 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα

Αύριο, Πέμπτη 22 του Απρίλη, οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ΕΒΕ

Αγωνιστική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τα λαϊκά στρώματα, δίνουν αύριο, Πέμπτη 22 του Απρίλη, οι αγωνιστικές δυνάμεις των ΕΒΕ, με την πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Στην Αθήνα, η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ. Ο Εμπορικός Σύλλογος του Ευόσμου καλεί στη συγκέντρωση, ενώ για σήμερα, Τετάρτη 21 του Απρίλη, καλεί σε κλείσιμο των καταστημάτων από τις 8 έως τις 10 το πρωί και σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου του Ευόσμου στις 9 το πρωί. Τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 8 έως τις 11 το πρωί, αύριο Πέμπτη, αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας.

Στο στόχαστρο των αγωνιστικών δυνάμεων μπαίνουν το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό, τα μέτρα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου που ενισχύουν καθοριστικά τη θέση του σε σχέση με τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ο χρηματοδοτικός αποκλεισμός και τα δήθεν μέτρα ανακούφισής τους μέσω ΤΕΜΠΜΕ, με τα οποία καλούνται να εμπλακούν σε νέες επιβαρύνσεις προς όφελος των τραπεζών. Ο αγώνας δεν έχει αμυντικό χαρακτήρα, αντιθέτως, δίπλα στα αιτήματα που δίνουν άμεσες λύσεις βρίσκονται οι διεκδικήσεις που έχουν ως στόχο να ανατρέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική και να δώσουν πραγματική διέξοδο στους ΕΒΕ, στους αγρότες, στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, καλώντας στη συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ (Εγνατία 66), σημειώνει: «Συνάδελφοι, τα μέτρα που παίρνονται, τάχα, για να σωθούμε απ' τη χρεοκοπία δεν είναι προσωρινά. Είναι μέτρα που υπαγορεύονται από την ΕΕ, που έχουν στόχο να διευκολύνουν τη μονοπώληση της αγοράς και τον εκτοπισμό των μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών». Και προσθέτει: «Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της δουλειάς και των δικαιωμάτων στα χέρια μας, ενάντια στο κλίμα αναμονής και μοιρολατρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ