Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Με τη λογική των.. μέσων όρων

Μετά από την πρωτοφανή καθυστέρηση που παρατηρήθηκε φέτος η εφορία αποστέλλει τη 12η και τελευταία παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων. Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προκύπτει ότι ο αριθμός των δηλώσεων έφτασε σε 4.533.007 και το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε σε 15,84 τρισ. δραχμές.

Η ταξινόμηση και ο τρόπος παράθεσης των σχετικών στοιχείων από τη Γενική Γραμματεία πληροφορικών Συστημάτων δεν ενδείκνυται για εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς παραπέμπει στη «λογική των μέσων όρων», που βολεύει την κυβέρνηση, διατηρώντας εφτασφράγιστο μυστικό την κατανομή των φορολογικών βαρών μεταξύ των κοινωνικών τάξεων.

Πάντως, τα πιστωτικά εκκαθαριστικά αποτελούν το 43,38% του συνόλου, ενώ ο φόρος που αντιστοιχεί σε αυτά και που παρακρατήθηκε για αρκετό διάστημα στα δημόσια ταμεία ξεπερνά τα 223 δισ. δραχμές. Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά αποτελούν το 28,13% του συνόλου και τα μηδενικά το 28,49%, ενώ το σύνολο του φόρου που εισπράχτηκε από την εκκαθάριση ανέρχεται σε 378,4 δισ. δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ