Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Δε θα αλλάξει η κατάσταση με τα εργατικά ατυχήματα

Συζητήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Το καπιταλιστικό κέρδος είναι η βασική αιτία για το «φόρο αίματος» που πληρώνουν οι εργαζόμενοι της χώρας με τα εργατικά ατυχήματα, τόνισε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Χαραλάμπους καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης, σχετικά με την κωδικοποίηση των διατάξεων που αφορούν την υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, «καμία κωδικοποίηση διατάξεων για την υγιεινή και την ασφάλεια δεν μπορεί να κρύψει ή να ωραιοποιήσει την απαράδεκτα τραγική κατάσταση, το φόρο αίματος που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς, τον τεράστιο αριθμό των ατυχημάτων, που είναι στην πραγματικότητα εργοδοτικά εγκλήματα. Δεν μπορεί να κρύψει τις επαγγελματικές ασθένειες». Ενώ πρόσθεσε ότι «πάνω από 100 εργάτες κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους» αφού «από το 2000 έως το 2009, 1.349 εργάτες σκοτώθηκαν».

Για επεξεργασία νομοτεχνικής φύσεως μίλησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι υπάρχουν 130 νομοθετήματα από το 1920 μέχρι σήμερα και «κάνουμε αξιολόγηση επάρκειας και όχι του περιεχομένου τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ