Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΟΧΤΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Με ταξική τόλμη η εργατιά υψώνει το ανάστημά της
  • Παλικαρίσια δίνεται η μάχη σε ολόκληρη τη χώρα
  • Ολοι σήμερα στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Τα μηνύματα των εργαζομένων ηχούν από χτες σ' όλη τη χώρα (φωτ. από την πορεία στον Πειραιά)
Τα μηνύματα των εργαζομένων ηχούν από χτες σ' όλη τη χώρα (φωτ. από την πορεία στον Πειραιά)
Μια σκληρή και κρίσιμη ταξική μάχη ξεκίνησε να δίνει η εργατική τάξη της χώρας από τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης προς Τετάρτη. Μάχη που δίνουν παλικαρίσια, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ηπειρωτική και νησιωτική, από κάθε κλάδο. «Κουρελιάζοντας» την τρομοκρατία των δικαστηρίων που κηρύσσουν παράνομο το δικαίωμά τους να καθορίζουν την πάλη τους, την τρομοκρατία των εργοδοτών που τους λένε να διαλέξουν ανάμεσα στα ψίχουλα και την ανεργία, την τρομοκρατία των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, που τους λένε να διαλέξουν δυνάστη, την τρομοκρατία των εργατοπατέρων που τους υποδεικνύουν ότι είναι μοιραία η εκμετάλλευσή τους, εργαζόμενοι κάθε ηλικίας, ντόπιοι και μετανάστες, απαντούν δίνοντας σάρκα και οστά στον εφιάλτη της πλουτοκρατίας: Αναδεικνύοντας τη δύναμη και την ανάγκη της ταξικής οργάνωσης και πάλης.

Τη δύναμη των απεργών - που με πείσμα και αυτοθυσία εναλλάσσονται στις βάρδιες της περιφρούρησης έξω από μεγάλες παραγωγικές μονάδες, πολυκαταστήματα, μικρές και μεγάλες εταιρείες από εκατοντάδες χώρους - πολλαπλασιάζει η ταξική αλληλεγγύη που εκφράζουν τα μηνύματα που ασταμάτητα από την περασμένη βδομάδα στέλνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις από Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αμερική, ολόκληρο τον κόσμο. Η αλληλεγγύη που καταγράφεται στις αλυσίδες της περιφρούρησης, κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Η αλληλεγγύη που καθρεφτίστηκε στο «παρών» σύσσωμης της εργατικής τάξης της χώρας με τα μηνύματα συμπαράστασης στους ναυτεργάτες που φτάνουν αμείωτα από κάθε πόλη, μικρή και μεγάλη. Είναι η αλληλεγγύη που φοβάται το κεφάλαιο, ακριβώς γιατί το περιεχόμενό της δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε συναισθηματικό, αλλά πολιτικό: είναι η συνειδητοποίηση του κοινού ταξικού συμφέροντος σε κατεύθυνση ρήξης με όσους υπηρετούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Συνεχίζουμε με ορμή μέχρι το τέλος

Ξεχωριστή η συμμετοχή της νεολαίας
Ξεχωριστή η συμμετοχή της νεολαίας
Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το πρωί για την πορεία της απεργιακής μάχης, το ΠΑΜΕ σημείωνε τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα δεκάδες Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τις Επιτροπές Αγώνα που όλη τη νύχτα μέχρι τώρα έδωσαν και δίνουν τη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας.

Τους εργάτες, τις εργάτριες, τη νεολαία, τους άνεργους και τους μετανάστες, που ξεπερνώντας την τρομοκρατία της εργοδοσίας, τις πιέσεις, τα διλήμματα και την απεργοσπασία της ΓΣΕΕ δίνουν τη μάχη μαζί με τις δυνάμεις της περιφρούρησης για να εκφραστεί η καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τους ναυτεργάτες που αγνόησαν τη "στημένη" απόφαση της ταξικής Δικαιοσύνης και δίνουν τη μάχη στους καταπέλτες των καραβιών.

Τα μηνύματα που έρχονται απ' όλη την Ελλάδα στο ΠΑΜΕ είναι θετικά, δείχνουν ότι η απεργιακή αυτή παρέμβαση του ΠΑΜΕ είναι σημαντική και επικροτείται από ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους.

Καλούμε την εργατική τάξη της χώρας μας να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι το τέλος της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας. Ενα ακόμη σημαντικό στοιχείο αυτής της απεργίας είναι η οργάνωση των εργατών και εργατριών στα συνδικάτα που εκφράστηκε έξω από τους χώρους δουλειάς με την εγγραφή τους σ' αυτά.

Συνεχίζουμε μαχητικά, αποφασιστικά, γιατί έτσι κι αλλιώς θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα».

Σήμερα όλοι στους δρόμους

Οπλισμένοι με την αισιοδοξία και το πείσμα που τους εξόπλισε η χτεσινή μέρα, σήμερα οι απεργοί διαδηλώνουν σε κάθε πόλη της χώρας, ανταμώνουν στις 69 απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Μαζί τους διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχομεσαία αγροτιά, η νεολαία, οι γυναίκες και συνολικά τα λαϊκά στρώματα που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ για παλλαϊκό ξεσηκωμό κόντρα στην ολομέτωπη επίθεση της πλουτοκρατίας.

Χτες, απόφαση συμμετοχής στη 48ωρη απεργία πήρε και ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού «Πέτρος Βράιλας - Αρμένης» του Ιονίου Πανεπιστημίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ