Πέμπτη 22 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Στην τελική ευθεία το νομοσχέδιο με τις ανατροπές

Στο τέλος Απρίλη στοχεύει να καταθέσει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, σύμφωνα με όσα είπε χτες ο υπουργός Απασχόλησης, τοποθετούμενος σε κοινοβουλευτική επιτροπή, όπου συζητήθηκε νομοσχέδιο σχετικά με την υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας.

Οπως δήλωσε ο Α. Λοβέρδος σχετικά με το χρονοδιάγραμμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, «ολοκληρώσαμε στο υπουργείο το σχέδιο νόμου» ενώ «αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της σχετικής πολιτικής αλλαγής στο Ασφαλιστικό, από την Ευρωπαϊκή Ενωση της οποίας τα αρμόδια όργανα επιτηρούν την Ελλάδα για τα γνωστά προβλήματα». Σήμερα ή αύριο - διευκρίνισε - «θα συναντηθούμε με την επιτροπή αξιολογητών και μένει μια διαδικασία που έχει να κάνει με το ΕΚΟΦΙΝ και την αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων της αλλαγής και μόνο». Επίσης από τη Δευτέρα 26 Απρίλη θα αρχίσουν ξεχωριστές συναντήσεις του υπουργείου με τις διοικήσεις των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, στις οποίες το υπουργείο θα ενημερώσει τους «κοινωνικούς εταίρους» για το περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Και καθώς κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι μπαίνουν στην τελική ευθεία της επίθεσης που από κοινού συνδιαμόρφωσαν με το «διάλογο» - απάτη που έστησαν για το Ασφαλιστικό και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συνεχίζει να παριστάνει την ανήξερη για το περιεχόμενο των ανατροπών, η σημερινή απεργία των ταξικών δυνάμεων όπως και συνολικά η οργάνωση της πάλης αποκτά κρίσιμο χαρακτήρα.

Καμιά αυταπάτη καμιά αναμονή

Το πνεύμα αυτό, της άμεσης απάντησης των εργαζομένων στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση, μετέφερε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Κακκαβάς μιλώντας σε σχετική ημερίδα που οργάνωσε η Ομοσπονδία εργαζομένων στις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλισης. «Δεν πρέπει να υπάρξει καμιά αυταπάτη και καμιά αναμονή» σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος, προσθέτοντας: «Ολοι γνωρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο των ανατροπών που έρχονται. Κανένας δεν δικαιούται να λέει ότι δεν ξέρει. Ετοιμάζουν ένα σύστημα, που θα δίνει σύνταξη όσο γίνεται μικρότερη και όσο γίνεται αργότερα. Ετοιμάζουν μείωση των συντάξεων μέχρι και 40% και μάλιστα στο 70ό έτος συνταξιοδότησης». Υπογράμμισε μάλιστα ότι το τελικό νομοσχέδιο θα είναι πολύ χειρότερο ακόμα και απ' αυτό που εμφανίζεται μέχρι τώρα από την κυβέρνηση.

Στον αντίποδα ακριβώς, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Μ. Τιμοσίδης, προκλητικά ισχυρίστηκε ότι με τις «εκ βάθρων αλλαγές» η κυβέρνηση δήθεν «προσπαθεί να προστατέψει τους αδύναμους». Το ίδιο προκλητικά ο βουλευτής της ΝΔ Ι. Βρούτσης αφού χαρακτήρισε «καινοτόμο» τον αντιασφαλιστικό νόμο Πετραλιά, τον οποίο απαρέγκλιτα υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ, έδωσε στήριξη στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας ότι «η ΝΔ όταν έρθει το νομοσχέδιο δεν θα κάνει διαδήλωση στην πλατεία Συντάγματος»!

Για έλλειμμα δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος προέταξε ως σημείο αιχμής ότι οι βουλευτές και τα κόμματα «δεν έχουν ακόμα δει σχέδιο για το Ασφαλιστικό», την ώρα που όχι μόνο είναι γνωστές οι βασικές ανατροπές, αλλά ο πολιτικός χαρακτήρας και η κατεύθυνση και του νέου νομοσχεδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ