Κυριακή 2 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤ.

Ο Νταής Στέφανος, προσφέρει, αντί στεφάνου, στη μνήμη του συντρόφου ΤΑΚΗ ΤΣΙΟΓΚΑ, 20 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας, μέσω ΚΟ Σουφλαρίων.

***

ΦΩΤ.

Την 1 Μάη του 1935 γεννήθηκε ο σύντροφος ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ. Στις 5 Μάη 2009 έφυγε από τη ζωή, όχι όμως από το μυαλό και την καρδιά μου. Διακρινόταν για τη σεμνότητα, την αγωνιστική του στάση και την απόλυτη πίστη του και αφοσίωση στο ΚΚΕ. Η απουσία του είναι μεγάλη. Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ 2.000 ευρώ.

Η γυναίκα του, Βάσω Ασμάνη

***

ΦΩΤ.

Πέρασε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, από Αναστασιά Σερρών.

Στη μνήμη του, ο γιος του Πολυχρόνης και τα εγγόνια του Κωνσταντίνος και Χρήστος Θεολόγου, προσφέρουν 50 ευρώ στο μεγάλο αγώνα του ΚΚΕ, στην ΚΟΘ.

***

ΦΩΤ.

Στις 13/01/2010, έφυγε από τη ζωή η ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εζησε τα χρόνια της πολιτικής προσφυγιάς στη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας. Επαναπατρίστηκε μετά το 1981, οπότε εγκαταστάθηκε στη Δράμα.

Στη μνήμη της αγωνίστριας μάνας του, ο γιος της Νίκος προσφέρει 150 ευρώ στη ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Την 1η Απρίλη 2010, ύστερα από βαριά εγχείρηση στη Λαμία, άφησε την τελευταία του πνοή ο λαϊκός αγωνιστής, ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΕΜΥΛΑΣ. Γεννήθηκε στην Ανθήλη στις 10/3/1927. Στη χιτλεροφασιστική κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, πήρε δραστήρια μέρος στην Εθνική Αντίσταση, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Μετά την πτώση της Χούντας και με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ υπήρξε δραστήριο στέλεχος του Κόμματος. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο αγροτικό κίνημα και επί τρεις περιόδους αναδείχτηκε στις εκλογές πρόεδρος της κοινότητας Ανθήλης. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη συντρόφισσα της ζωής του Αλεξάνδρα, στην κόρη του Θώμη και στο γιο του Τάκη.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΧΑΣ
Στη μνήμη του, αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο του, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Το 40ήμερο μνημόσυνό του γίνεται, την Κυριακή 2 Μάη, στη Λαμία, στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας.

Γιώργης Μωραΐτης

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΟΤΣΗ, ο οποίος εκτελέστηκε με τους ήρωες κομμουνιστές την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ (φωτ.) και της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΧΩΡΑΪΤΟΥ (φωτ.), αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, και του ΝΙΚΟΥ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ (φωτ.), στελέχους του ΚΚΕ και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές και στις εξορίες και αφιέρωσε τη ζωή του στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο του λαού μας, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ ΟΤΑ Αιγάλεω.

Ολγα Κυριαζοπούλου, Αγγελική Χωραΐτου, Νάσος Κυριαζόπουλος

***

Στη μνήμη του ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΥ του Ηλία, που εκτελέστηκε την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς, ο αδελφός του Παναγιώτης προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Σεπολίων.

***

ΦΩΤΟ

Τιμώντας την εργατική Πρωτομαγιά και στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ 70 ευρώ.

Πόπη Τσουκαλά.

***

ΦΩΤ.

Την Κυριακή 2/5/2010 τελείται στη Ζωοδόχο Πηγή Κάτω Πατησίων το 40ήμερο μνημόσυνο της πολυαγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς, ΑΜΑΛΙΑΣ ΞΥΔΕΑ, που έφυγε αναπάντεχα από κοντά μας. Την ίδια μέρα συμπληρώνονται 13 χρόνια που δεν είναι μαζί μας ο πολυαγαπημένος μας πατέρας, ΣΩΤΗΡΗΣ ΞΥΔΕΑΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Στη μνήμη των γονιών μας προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Πατησίων.

***

ΦΩΤ.

Με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε στη μνήμη του 200 ευρώ για την οικονομική στήριξη του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ανω Τούμπας.

Η γυναίκα του, Αθηνά

Τα παιδιά του: Αννα, Θέμης

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΙΧΑΗΛΑΡΗ - ΚΕΧΑΓΙΑ, και αντί για στεφάνι, προσφέρουν 200 ευρώ για τον «Ριζοσπάστη», μέσω της ΚΟ Λιβαδειάς του ΚΚΕ: Τα παιδιά της, Γιάννης και Μαρία Μπίμη. Οι εγγονές της, Φρόσω και Ελισάβετ, τα ανίψια της, Περικλής και Αννα-Μαρία Χατζημιχάλη, Νικόλαος και Μαριάνθη Μιχαηλάρη, Στράτος και Ντίνα Μιχαηλάρη.

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 6 μήνες από τη μέρα που στα 95 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος μας πατέρας, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ, κομμουνιστής ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ. Εκπληρώνουμε την επιθυμία του αντί για μνημόσυνο να δοθούν 500 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου ήταν μέλος, 500 ευρώ στο παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Γαλατσίου, που ήταν επίσης μέλος και 200 ευρώ στο ΚΑΠΗ Λαμπρινής, όπου για πολλά χρόνια ήταν πρόεδρος. Η μνήμη μας θα σε συντροφεύει πάντα αγαπημένε μας.

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
Τα παιδιά του

***

Στις 25/04/2010 συμπληρώθηκαν 6 μήνες που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ. Προς τιμήν του άξιου κομμουνιστή προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟ Κιάτου.

Ο σύντροφος Γιάννης Αγγελόπουλος

***

2 ΦΩΤ.

Πέρασαν 19 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΧΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. 11 χρόνια πέρασαν από το θάνατο του αγαπημένου μου γιου ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΧΑ, οπαδού του ΚΚΕ. Τα χρόνια που περνούν δε σβήνουν τη μνήμη τους. Τους θυμόμαστε πάντα. Στην ακριβή μνήμη τους προσφέρω στο ΚΚΕ για τους πολύχρονους αγώνες του, μέσω ΚΟ Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 50 ευρώ.

Η σύζυγος και μάνα, Μαρίτσα Τριχά

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΚΟΪΝΗΣ. Στο σύντροφο ΝΙΚΟ οφείλουμε πολλά, αν και ο ίδιος έλεγε πως απλά έκανε το καθήκον του ως κομμουνιστής. Στη μνήμη του τα μέλη της ΑΕ των βορείων συνοικιών της ΚΟΑ προσφέρουν στο Κόμμα 250 ευρώ.

***

ΦΩΤ.

Στις 3 του Μάη κλείνει ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο πολυαγαπημένος σύζυγος και πατέρας, ο αγωνιστής ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (φωτ.). Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονέων μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΑΝΝΑΣ ΣΒΩΛΟΥ και των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ και ΣΩΤΗΡΗ ΣΒΩΛΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για ενίσχυση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Λιούμη Αιγάλεω.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η συντρόφισσα Σβώλου - Πετράκου Φωτεινή

Ο γιος Μιχάλης Πετράκος

***

2 ΦΩΤ.

Η Αλίκη Κουτρούλη - Βαγγελάτου προσφέρει 110 ευρώ στη ΝΕ Ηλείας, για τα αγαπημένα της αδέλφια που έφυγαν από κοντά μας. Τον ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ (25.4.2000) και τον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ (3.3.1993) οι οποίοι υπήρξαν παλιοί ΕΠΟΝίτες της Αθήνας (Ζωγράφου), φίλοι και ψηφοφόροι του ΚΚΕ μέχρι το θάνατό τους.

***

ΦΩΤ.

Στις 13 Απριλίου του 2010, έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΠΑΡΗΣ). Ο Νίκος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στη Ρεντίνα Καρδίτσας, στις 12 Μαρτίου του 1928. Ηταν από αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια.

Από μικρός στη βιοπάλη. Ο πατέρας τους, στις 22 Οκτώβρη του 1942 που ήρθαν οι πρώτοι αντάρτες, το συγκρότημα Μπιλή, οργανώθηκε στον εφεδρικό ΕΛΑΣ και στο ΚΚΕ. Το 1943 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ, μαζί με την αδερφή του την Αναστασία. Μετά τη Βάρκιζα, άρχισαν οι διωγμοί. Με αποτέλεσμα, στις αρχές Μαρτίου του 1947 να διαφύγουν στον ΔΣΕ. Ο Νίκος, κατατάχτηκε στο 2ο Τάγμα Αγράφων, του Βασίλη Αγραφιώτη, σαν σύνδεσμος τάγματος, με καπετάνιο τον Ηλία Αλευρά. Το καλοκαίρι του 1947, όταν ο Αμάρμπης ανέλαβε το αρχηγείο Αγράφων Θεσσαλίας (Καλίνος Θεόδωρος), ζήτησε από τα τάγματα που υπήρχαν στα Αγραφα, έμπιστους συνδέσμους. Ετσι ο Αγραφιώτης έστειλε το ΝΙΚΟ, σύνδεσμο στο γραφείο Αγράφων Θεσσαλίας. Οπου έμεινε στον Αμάρμπη μέχρι τη μάχη του Καρπενησίου, οπότε ο Αμάρμπης έφυγε για το Γράμμο και το Βίτσι. Ο ΝΙΚΟΣ μετατέθηκε στην 1η Mεραρχία, του καπετάνιου Γιώτη Φλωράκη, όπου έμεινε μέχρι την υποχώρηση του ΔΣΕ στις σοσιαλιστικές χώρες. Εκεί δούλευε στις οικοδομές. Γνωρίστηκε με τη Μαρία Καλίβα και παντρεύτηκαν. Απέκτησαν 2 κόρες, τη Χριστίνα και τη Μαρίνα. Εζησαν ευτυχισμένα. Επαναπατρίσθηκε στην Ελλάδα το 1976 και ζούσε στη Λαμία, όπου συνέχισε να δουλεύει στις οικοδομές, μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΟΓΚΑΣ
Οι κόρες του παντρεύτηκαν, η Χριστίνα στον Καναδά και η Μαρίνα στη Λαμία. Ο ίδιος ζούσε με τη γυναίκα του στη Λαμία. Στις 16 Απριλίου 2010, το βράδυ, έπαθε ανακοπή καρδιάς και έφυγε από τη ζωή.

Το Σάββατο στις 17 Απριλίου, έγινε η κηδεία του, στη Λαμία και ενταφιάστηκε εκεί που ήταν η μάνα του. Στην κηδεία του παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι, κάτοικοι Λαμίας.

Η οικογένεια του Τσίρη Λάμπρου για τον αγαπητό της κουμπάρο προσφέρει στο ΚΚΕ 100 ευρώ.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΩΡΑΪΤΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΩΡΑΪΤΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΣΜΑΝΗΣ

ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΙΧΑΗΛΑΡΗ - ΚΕΧΑΓΙΑ
ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΜΙΧΑΗΛΑΡΗ - ΚΕΧΑΓΙΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΕΜΥΛΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΡΕΜΥΛΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ

ΑΜΑΛΙΑ ΞΥΔΕΑ
ΑΜΑΛΙΑ ΞΥΔΕΑ

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΠΑΡΗΣ)
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΠΑΡΗΣ)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2016-01-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-07-06 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-01-14 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-02-17 00:00:00.0)
ΣΤΗ MNHMH ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-11-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-04-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ