Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ντέρμπι... συναισθημάτων

Την νίκη που θα τους οδηγήσει πιο ψηλά ψάχνουν σήμερα Ηρακλής και Παναθηναϊκός

Sportidea

Την νίκη που θα τους οδηγήσει πιο ψηλά ψάχνουν σήμερα Ηρακλής και Παναθηναϊκός
Ενας... κούκος σίγουρα δε φέρνει την άνοιξη, αλλά στην προκειμένη περίοδο μια νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα κόντρα στον Ηρακλή είναι βέβαιο ότι θα αναπτέρωνε το ηθικό των παιχτών του Παναθηναϊκού ενόψει της προσεχούς πολύ σημαντικής αναμέτρησης με τη Βαλένθια για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αύριο, λοιπόν, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Εθνικής Κατηγορίας, οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο Καυτατζόγλειο το «Γηραιό» (18.45, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) σε ένα παιχνίδι που μεταξύ άλλων έχει και μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Μέχρι στιγμής η ομάδα του Γιάννη Κυράστα βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας και σκοπός της είναι να μην απολέσει πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά της να σταθεροποιηθεί στις κορυφαίες θέσεις. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη αποβλέπει μόνο στη νίκη, όχι μόνο για να παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου, αλλά κυρίως για να τονωθεί ψυχολογικά καθώς ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα μεγάλο αντίπαλο πάντα δημιουργεί χαμόγελα. «Δεν πρόκειται να φοβηθούμε το ματς. Κοιτάμε κατά πρόσωπο τον Παναθηναϊκό και όχι την πλάτη του και το είπα αυτό στους παίκτες μου», ήταν τα τελευταία λόγια του Κυράστα λίγα 24ώρα πριν το ματς, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο ο Αγγελος Αναστασιάδης μιλώντας στους παίχτες του, μεταξύ άλλων είπε: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ ανήκει στο παρελθόν, ξεχάστε το, ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Ηρακλή».

Με το μεγάλο πλήγμα του τραυματισμού του Λάμπρου Χούτου (ολική ρήξη χιαστού) που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις μήνες αλλά και εν αναμονή των εξελίξεων σε ό,τι αφορά στο ζήτημα του προπονητή, ο Ολυμπιακός ρίχνεται αύριο στη μάχη του πρωταθλήματος κόντρα στην Καλαμάτα στο ΟΑΚΑ (17.00). Οι δύο ομάδες για τους δικούς τους λόγους αναζητούν τη νίκη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν ακόμη μεγαλύτερη... μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ η «μαύρη θύελλα» μετά τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο θέλει να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα.

«Κουτσουρεμένος» θα παρουσιαστεί ο Πανιώνιος κόντρα στην ΑΕΚ, στη σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Αν και ο τεχνικός της «Ενωσης» Γιάννης Παθιακάκης, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, δε συμβαίνει το ίδιο και με τον προπονητή των γηπεδούχων Ζόραν Φιλίποβιτς, ο οποίος στο συγκεκριμένο αγώνα δε θα έχει τη σημαντική αρωγή των τραυματιών Βούλεβιτς και Δερμιτζόγλου και των τιμωρημένων Νάγκμπε και Γιοβάνοβιτς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια κοντράρονται οι εξής ομάδες: ΚΥΡΙΑΚΗ: Ξάνθη - ΠΑΟΚ (17.00), ΠΑΣ Γιάννενα - Παναχαϊκή (17.00), Αρης - Ιωνικός (17.00), Εθνικός Αστέρας - ΟΦΗ (17.00), Δευτέρα: Αθηναϊκός - Πανηλειακός (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ