Σάββατο 2 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Επιστροφή με ντέρμπι

Αδικα περίμενε το ΑΣΕΑΔ ο Ντ. Ιβκοβιτς

Sportidea

Αδικα περίμενε το ΑΣΕΑΔ ο Ντ. Ιβκοβιτς
Επιστροφή στη δράση μετά τη 10ήμερη διακοπή λόγω Εθνικής ομάδας έχουμε το Σαββατοκύριακο για το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών και η ένταση ανεβαίνει κατακόρυφα, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει ντέρμπι. Σήμερα λοιπόν στο κλειστό του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην πρώτη μεγάλη κόντρα της χρονιάς, με τις δυο ομάδες να παραμένουν μέχρι στιγμής αήττητες, αν και οι «ερυθρόλευκοι», ως γνωστόν, έχουν έναν αγώνα λιγότερο (υπολείπεται ο αγώνας με τον Ηρακλή).

Στο στρατόπεδο της Ενωσης επικρατεί αισιοδοξία ότι αυτή τη φορά ο κόσμος θα δώσει το «παρών» και θα αποτελέσει σημαντική ψυχολογική βοήθεια για τους παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς. Οσον αφορά βέβαια τον Σέρβο τεχνικό, άδικος κόπος αποδείχτηκε η αγωνία που είχε τραβήξει τις τελευταίες μέρες αφού ούτε χτες το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε απόφαση για τον Τούρκο διεθνή Κουτλάι. Ετσι, ο παίκτης θα δει το παιχνίδι από την εξέδρα παρέα με τον Μίλαν Γκούροβιτς, που αποκλείστηκε από την αποστολή εξαιτίας της αδικαιολόγητης και ανενημέρωτης καθυστέρησης της επιστροφής του. Πάντως, νεότερες πληροφορίες φέρνουν τον Γιουγκοσλάβο παίκτη να έχει δεχτεί πρόταση από την Παρτιζάν και εκεί στηρίζεται η συμπεριφορά του. Κατά τα άλλα, το ευχάριστο για τον Ιβκοβιτς είναι ότι πρόλαβε τουλάχιστον να κάνει μια πλήρη προπόνηση της ομάδας μετά την επιστροφή των διεθνών.

Να συνεχίσει το νικηφόρο σερί θέλει ο Ολυμπιακός σήμερα στο ΟΑΚΑ, αν και βέβαια τον Ηλία Ζούρο προβληματίζει το γεγονός ότι η ομάδα έχει να δώσει παιχνίδι περίπου 15 μέρες, αφού εκτός της διακοπής του πρωταθλήματος είχε προηγηθεί και η αναβολή του αγώνα με τον Ηρακλή. Εξάλλου, μια νίκη επί της ΑΕΚ εκτός έδρας μπορεί βαθμολογικά να μην αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, αφού ακόμα είναι νωρίς, αλλά εντούτοις στον τομέα της ψυχολογίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς επέστρεψαν οι διεθνείς.

Σχετικά με τα υπόλοιπα παιχνίδια, κουβαλώντας τα προβλήματα ο ΠΑΟΚ δοκιμάζει τις δυνάμεις του στη Δάφνη, αλλά το παιχνίδι μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα για τον «δικέφαλο». Ενας ένας οι παίκτες αρχίζουν να αποχωρούν εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων και αυτό κάνει και ο Φρέντερικ, που φαίνεται ότι αναζητεί την τύχη του στην Ισπανία και τη Μάλαγα. Ο Γάλλος έχει προχωρήσει μέσω των εκπροσώπων του στις επαφές με τη διοίκηση του «δικεφάλου» για να λυθεί η συνεργασία του.

Ο Βαλερί Νταϊνένκο μέχρι τώρα δεν είχε παίξει λόγω του τραυματισμού του και τώρα, που αποθεραπεύτηκε, ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Με καινούριο τεχνικό τον Στηβ Γιατζόγλου ο Αρης θα προσπαθήσει να κάνει την νέα αρχή με αντίπαλο τον συμπολίτη του Μακεδονικό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι του Ηρακλή με το Περιστέρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ (17.00 ΟΑΚΑ ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ΑΕΚ-Ολυμπιακός, (17.00 Αλεξάνδρειο) Μακεδονικός-Αρης, (17.00 Καισαριανή) Νήαρ Ηστ-Ηράκλειο, (17.00 Νέα Σμύρνη) Μίλωνας-Πανιώνιος, (17.00 Αμουρουσίου) Μαρούσι-Παναθηναϊκός. ΚΥΡΙΑΚΗ: (17.00 Ιβανώφειο) Ηρακλής-Περιστέρι, (17.00 Δάφνης) Δάφνη-ΠΑΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ