Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Εν αναμονή νέων μέτρων λιτότητας

ΣΟΦΙΑ.--

Νέα σκληρά μέτρα λιτότητας προωθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας στο όνομα της αντιμετώπισης των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης που θα φέρουν νέα βάσανα για το λαό. Ηδη, η καθημερινότητα του λαού έχει χειροτερέψει σε όλους τους τομείς της ζωής του μετά τις ανατροπές του σοσιαλισμού και την παλινόρθωση του καπιταλισμού.

Καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση για τα νέα μέτρα σήμερα Τετάρτη, στον Τύπο διέρρευσαν σκοπίμως οι πληροφορίες πως δε θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ από το 20 στο 22 ή το 25%. Λίγο αργότερα, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κυβέρνησης. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ουσιαστικά να «αποκρύψει» την απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες θα αυξηθούν από 10 στο 20% μέχρι το τέλος του 2010 ανοίγοντας το δρόμο για σημαντικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Επιπλέον, σχεδιάζεται και σταδιακή αύξηση μέχρι το 2022 των ορίων συνταξιοδότησης, όπου άνδρες και γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια από τα 63 και 60 που είναι σήμερα. Το ζήτημα αυτό είχε προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις τόσο ανάμεσα στο λαό όσο και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ωστόσο, οι τελευταίες ...ξεχνώντας τις προειδοποιήσεις για μαζικές κινητοποιήσεις φαίνεται να συμφώνησαν με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για παράταση του ορίου συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ